Multiculturalismul devine un cal troian al dominației islamiste

Publicat:

Multiculturalismul devine un cal troian al dominației islamiste

Scandalul Michaela nu reprezintă altceva decât o nouă ciocnire între această ideologie ostilă și valorile britanice.

Cea mai bună școală din țară, statut determinat pe criteriul performanței elevilor ei, nu e una cum s-ar aștepta mulți. Nu-și selectează elevii după capacitate ori cartier. Deservește o comunitate defavorizată din Wembley, în Londra. Și se mândrește cu o metodologie de predare strictă și riguroasă, scrie THE TELEGRAPH, potrivit stiripesurse.ro.

Școala Michaela, fondată de Katharine Birbalsingh, e detestată de mulți de la stânga, care-i disprețuiesc metodologia și-i pizmuiesc succesul. Însă știrea că un elev a dat școala în judecată din cauză că interzice rugăciunile publice i-a șocat pe mulți de la dreapta. „Cum e posibil?”, se întreabă partizani ai imigrației și apărători ai multiculturalismului, cu o naivitate greu de crezut.


Citeşte şi: Nicu Popescu şi-a depus DEMISIA – Stiripesurse.md

Răspunsul e simplu. Din multe puncte de vedere și comparativ cu alte state, Regatul Unit a reușit să-și gestioneze bine noua identitate multi-rasială. Însă din alte puncte de vedere evidente, chiar săritoare în ochi, nu reușește. În localitățile britanice e larg răspândită auto-segregarea pe criterii etnice și religioase. Iar în multe școli segregarea e chiar mai pronunțată decât în comunitățile pe care le deservesc.

Multiculturalismul devine un cal troian al dominației islamiste

Pe de altă parte, susținuți de universitari și juriști motivați de ideologie și încurajați ori tolerați de conciliatorismul politicienilor și organelor publice, activiști specializați în revendicări hărțuiesc indivizi și organizații pentru a câștiga favoruri, tratamente speciale și putere instituțională.

Iar ei pot face acest lucru datorită structurilor, legilor și normelor pe care noi înșine le-am creat. Exemplul Michaela e un bun studiu de caz.

Școala aceasta e un soi de Singapore al sistemului de învățământ britanic. Exact așa cum Lee Kuan Yew a conchis că al său oraș-stat multi-rasial nu poate menține pacea decât printr-o aplicare fără compromisuri a unei legislații aspre, tot așa se asigură și Birbalsingh că elevii ei sunt tratați egal sub politica disciplinară exigentă a școlii. Toți copiii mănâncă doar meniuri vegetariene pentru a se evita segregarea religioasă la ora mesei. În școală nu există vreun spațiu de rugăciune pentru nici un fel de religie.

Birbalsingh afirmă că le-a cerut elevilor proveniți din toate mediile să facă sacrificii pentru ca toți să poată trăi în armonie. „Școala noastră trebuie să fie un loc în care copiii de toate rasele și religiile aderă la un lucru pe care cu toții îl avem în comun și care e mai mare decât noi înșine: țara noastră”, a explicat ea.

Însă această viziune e respinsă de activiști și de cei care le dau apă la moară, cei care cer excepționalism în locul egalității.

Multiculturalismul devine un cal troian al dominației islamiste

Conform viziunii lor despre lume, acum nu mai e suficient ca toți oamenii să fie tratați egal. Ei argumentează că oamenii trebuie tratați diferit, astfel încât să li se respecte credințele și să realizăm nu egalitatea șanselor, ci egalitatea rezultatelor.

Ba unii merg chiar și mai departe: sunt mai interesați de inversarea unor ierarhii inventate ale oprimării – motiv pentru care foarte mulți dintre ei tolerează discriminarea albilor și evreilor.

Jumătate din cei 700 de elevi înscriși la Michaela sunt musulmani. Atunci când vreo 30 dintre ei au început să se roage în public, în spațiul de joacă destinat tuturor elevilor, conducerea școlii a intervenit. Birbalsingh explică că decizia a fost luată „pe fundalul unor evenimente care includ violență, intimidare și hărțuire rasistă dezgustătoare la adresa profesorilor noștri”. Angajați ai școlii au fost amenințați cu moartea sau li s-a spus că se vor pune bombe în școală.

Acum un elev anonim a dat în judecată școala, susținut de un fond de asistență judiciară de 100.000 de lire sterline, care va crește probabil considerabil. Același elev a avut deja probleme, fiind acuzat că a intimidat alți elevi musulmani care nu postesc în cursul Ramadanului, iar anul trecut a fost eliminat deoarece amenințase alt copil cu înjunghierea (deși el neagă).

Reclamația e susținută de o firmă de avocatură care primește fonduri imense de la bugetul public. A fost angajat un avocat de la Matrix Chambers, o firmă specializată în drepturile omului fondată alături de alții de Cherie Blair [soția fostului premier Tony Blair – n.trad.].

Chiar dacă regulamentul școlii li se aplică tuturor confesiunilor, Matrix argumentează că de facto doar rugăciunile musulmane sunt interzise, întrucât sunt ritualice, nu internalizate. Copiii creștini, argumentează ei, pot să se roage în continuare, individual și în gând.

Multiculturalismul devine un cal troian al dominației islamiste

Toate acestea par a fi preluate din manualul extremismului. După cum explică și Ed Husain în cartea „Islamistul”, „islamizarea deplină a spațiului public în școli (rugăciuni publice, afișe islamiste, femei purtând voal islamic)” constituie o exprimare a puterii și o intimidare – a profesorilor, a altor elevi și a altor musulmani. La Michaela apariția rugăciunilor în curte a coincis cu o agravare a comportamentului agresiv. O fată a fost presată să poarte voal islamic. O alta a abandonat corul școlii fiindcă i s-a spus că muzica e interzisă în islam. Iar alți elevi au fost presați să se roage în public.

Nu e vreo coincidență că ONG-ul Muslim Engagement and Development e descris într-o evaluare independentă antitero comandată de guvern drept având un „istoric bine documentat de colaborare cu extremiști” și că miniștrii refuză prin regulament dialogul cu Muslim Council of Britain, deoarece îl suspectează de extremism – iar ambele sunt organizații care au pornit campanii pentru crearea de spații de rugăciune pentru musulmani în școli.

Toate acestea contează, întrucât greșelile noastre ne propulsează acum în viteză spre un anumit tip de societate. Cazul de față ar trebui să fie un apel de trezire la realitate, dar nu e unul izolat. Școala Primară Barclay din estul Londrei e păzită de polițiști fiindcă a primit amenințări după ce directorul a decis să interzică orice simbol politic, inclusiv steagul palestinian.

O altă școală din aceeași zonă, St Stephen’s, a fost supusă intimidării pentru a anula interdicția purtării voalului musulman la clasele I-IV. În fața unor școli din Birmingham au avut loc proteste islamiste contra educației sexuale – același oraș în care a avut loc scandalul „calului troian”, când niște activiști au încercat să preia controlul asupra unor școli de stat pentru a le impune un etos islamic habotnic.

Multiculturalismul devine un cal troian al dominației islamiste

Apoi mai sunt și profesorul din Batley, care se mai ascunde și acum după ce le-a arătat elevilor o reprezentare a lui Muhammad la o oră de educație religioasă [incident din 2021; familia profesorului s-a refugiat din oraș din cauza amenințărilor musulmanilor – n.trad.], dar și mascarada de proces ținut într-o moschee din Wakefield fiindcă un băiat deteriorase neglijabil un exemplar de Coran.

Extremiștii ne transformă școlile – și alte instituții – în câmpuri de luptă. Dar, în loc să-i înfrunte, statul are atitudinea conciliatorismului ori încurajării față de ei.

Legislația noastră, mai ales cea privind egalitatea și drepturile omului, le permite extremiștilor și activiștilor să joace pe degete statul și societatea, în vreme ce la locul de muncă și în serviciile publice s-a capitulat în fața corectitudinii politice și a teoriei critice a rasei importate din SUA.

În loc să le permitem adepților unor ideologii să le distrugă, trebuie să construim mai multe instituții precum Michaela – trainice, unificatoare și concentrate exclusiv pe excelență. În Wembley și pretutindeni, aceasta e alegerea cu care ne confruntăm. Alta mai importantă nu există.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.