Muncitorii au revenit pe şantierul catedralei Notre-Dame din Paris

Publicat:

Muncitorii francezi au revenit luni pe şantierul catedralei Notre-Dame din Paris şi au redemarat lucrările de reconstrucţie a celebrului edificiu religios, devastat de un incendiu în aprilie 2019, care au fost întrerupte timp de o lună şi jumătate din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters, scrie agerpres.

Flăcările au cuprins celebra catedrală gotică de pe malurile Senei, veche de 850 de ani, pe 15 aprilie 2019. Incendiul a distrus fleşa şi acoperişul clădirii şi, potrivit oficialilor francezi, dacă ar fi durat doar cu 30 de minute mai mult, ar fi distrus catedrala în întregime.


Citește și : Spania speră că testele de anticorpi vor evidenția dimensiunea reală a pandemiei de coronavirus

Preşedintele Emmanuel Macron a promis că edificiul va fi reconstruit în cinci ani, însă lucrările au avansat până acum într-un ritm lent. Întârzierile au fost cauzate de o emisie de gaze toxice în urma incendiului, de furtunile din timpul iernii şi, apoi, de pandemia de COVID-19 care a dus la închiderea şantierului în luna martie.

Monseniorul Patrick Chauvet, rectorul catedralei, a spus că lucrările demarate luni doresc transformarea şantierului într-un spaţiu de lucru care respectă normele de distanţare socială, pentru ca reconstrucţia propriu-zisă să poată fi apoi reluată. De asemenea, duşurile muncitorilor vor fi modificate, iar cabinele de schimbare vor fi adaptate pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus.

“E adevărat că am pierdut o lună şi jumătate”, a declarat el pentru Reuters Television. Însă proiectul se încadrează în termenul de cinci ani anunţat de preşedintele Macron, a precizat prelatul francez.

“Nu înseamnă că toate operaţiunile de restaurare vor fi finalizate, ci înseamnă că vom putea să intrăm din nou în catedrală”, a precizat Patrick Chauvet.

Citește și : Nancy Pelosi îl susține pe Joe Biden la viitoarele alegeri prezidenţiale din SUA

El a mai spus că primele operaţiuni, odată ce lucrările vor fi pe deplin reluate, vor consta în îndepărtarea schelelor metalice topite în urma incendiului şi care s-au lipit de structura catedralei.

“După ce ele vor fi îndepărtate, putem să spunem că faza de asigurare a normelor de siguranţă din clădire va fi finalizată”, a precizat prelatul francez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.