Municipiul Cahul, desemnat pentru a treia oară Capitală a Tineretului

Publicat:

Municipiul Cahul, desemnat pentru a treia oară Capitală a Tineretului

Anul acesta municipiul Cahul a fost desemnat pentru a treia oară Capitală a Tineretului, iar motto-ul programului – „Uniți prin Acțiune!” inspiră determinare, solidaritate și responsabilitate.

În acest context, vor fi organizate peste 26 de activități cu tinerii și pentru tineri, inclusiv ateliere, concursuri, workshopuri, conferințe, serate culturale și un târg de cariere. În cadrul emisiunii de la „Bună Dimineața”, Arina Crețu, specialist pe comunicare și vizibilitate proiecte, ne spune și alte informații referitor la programul proiectului, potrivit moldova1.md.


Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

La aceste activități planificate vor participa ca organizatori trei asociații nonguvernamentale din municipiul Cahul. Avem mulți voluntari tineri, care vor să participe la toate evenimentele, unul dintre cele mai așteptate fiind ZIT Cahul 2024, de Ziua Internațională a Tinerilor, care va avea loc pe 11 și 12 august”, spune Arina Crețu.

În cadrul evenimentului de lansare, tinerii în rol de organizatori au avut oportunitatea să-și aleagă interpreții, speakerii și alte oficialități care au fost prezente la eveniment.

Proiectul Cahul 2024, Capitală a Tineretului, va fi mai special în comparație cu edițiile precedente, afirmă organizatorii.

Anul acesta ne propunem să punem accent pe anumite activități dedicate inovațiilor, și anume ne referim la târgurile de cariere. De exemplu, pe 3 aprilie va avea loc un târg de cariere, unde vor participa mai multe companii IT din Republica Moldova”, adaugă specialista pe comunicare.

Cele mai aproape evenimente la nivel național care vor fi organizate în contextul Cahul – Capitală a Tineretului 2024, vor fi maratonul dedicat Zilei Europei, ce va avea loc pe 18 mai, și Velo Maraton ce va fi desfășurat în luna iulie.

Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Capitala Tineretului este un program național elaborat de către Ministerul Educației și Cercetării și implementat de Agenția Națională pentru Tineret, care se concentrează pe susținerea activităților de tineret ale autorității administrației publice locale, organizațiilor necomerciale și societății civile, organizațiilor internaționale, precum și ale autorităților administrației publice centrale în cadrul localității ce deține acest titlu. Pentru implementarea acestui program este alocat din bugetul de stat peste un milion de lei.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile

VIDEO - Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile Președintele rus Vladimir Putin a declarat că trupele...

Tragedie la Turul Austriei: ciclist în vârstă de 25 de ani a murit în timpul cursei

Tragedie la Turul Austriei: ciclist în vârstă de 25 de ani a murit în timpul cursei Ciclistul norvegian Andre Drege a murit sâmbătă, în timpul...

Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei;14 morţi

Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei;14 morţi Un grav accident rutier a avut loc în nord-vestul Ucrainei şi s-a soldat cu moartea a 14 persoane,...

Pe 20 iulie va avea loc Campionatul de tenis de masă pentru amatori

Pe 20 iulie va avea loc Campionatul de tenis de masă pentru amatori Primăria municipiului Chișinău invită toți doritorii să se alăture Campionatului de tenis...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.