X

Municipiul Comrat marchează 235 de ani de la fondare

Municipiul Comrat marchează 235 de ani de la fondare

Municipiul Comrat, capitala regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, marchează 235 de ani de la fondare. De Ziua orașului, locuitorii și oaspeții urbei sunt așteptați în această seară la un concert de zile mari, care va culmina cu un recital al trupei Akcent din România, participarea căreia este susținută de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României. Formația va evolua începând cu ora 22.20, transmite IPN.

Potrivit Primăriei municipiului Comrat, Ziua orașului este marcată timp de trei zile, de pe 16 până pe 18 august. Vineri au fost omagiate cuplurile care au împlinit 50 şi 55 de ani de căsnicie, iar seara a avut loc un concert susținut de colective artistice din oraş, în fața Casei de Cultură, potrivit ipn.md.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Programul zilei de astăzi începe cu un serviciu divin, oficiat la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Comrat. De la ora 10.00 va avea loc un program distractiv pentru copii, dar și târguri artizanale şi expoziții cu vânzare. De la ora 13.00, în parcul central din oraș, vor evolua ansamblurile locale, iar de la ora 18.00 va începe un concert susținuți de artiști locali și internaționali, în Piața din centrul orașului Comrat. La 22.20 pe scenă va urca trupa Akcent din România. Seara va fi încheiată cu un spectacol cu focuri de artificii.

În ultima zi de sărbătoare, duminică, programul evenimentelor va începe cu un spectacol de păpuși pentru copii „Rățușca cea urâtă”, de la ora 11.00, la Casa de Cultură din Comrat. De la ora 13.00, în centrul orașului va avea loc un Festival republican al etniilor „Unitate prin diversitate”. De la ora 18.00, la Casa de Cultură se va desfășura spectacolul „Steaua fără nume”, iar de la ora 20.30, în centrul orașului va începe „Komrat-fest”, cu parada bikerilor și spectacol cu foc.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Tags: ComratGagauziaMoldova
Cultură și Media