Municipiul Soroca va avea o nouă stație de epurare a apelor uzate

Publicat:

Municipiul Soroca va avea o nouă stație de epurare a apelor uzate

În municipiul Soroca va fi edificată o nouă stație de epurare a apelor uzate. Licitația pentru proiectarea și construcția acesteia a fost lansată de autorități. Valoarea estimată a lucrărilor este de 9,9 milioane de euro, cu un termen de finalizare de 31 de luni, transmite MOLDPRES.

Licitația este deschisă pentru companii naționale și internaționale care îndeplinesc criteriile specificate. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 octombrie, potrivit moldpres.md.


Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

„Facem ce am promis: construim stația de epurare a apelor uzate din Soroca. Este un proiect despre care se vorbește de mult timp și pe care, noi, îl vom duce la capăt. Mulțumesc tuturor celor implicați”, a afirmat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova” și are ca obiectiv extinderea și îmbunătățirea serviciilor de canalizare în regiune. Subproiectul „Extinderea și îmbunătățirea serviciilor de canalizare în municipiul Soroca” include construcția unei stații de epurare moderne, a stațiilor de pompare „Centru” și „Sud”, precum și a conductelor de canalizare necesare.

Potrivit managerului proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, Dorin Andros, lucrările de proiectare și construcție reprezintă etapa finală a subproiectului. Până în prezent, au fost realizate o serie de activități pregătitoare, inclusiv semnarea acordului de cooperare între Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Primăria municipiului Soroca, efectuarea expertizelor tehnice ale clădirilor existente, studiul geotehnic și ridicările topografice, precum și elaborarea specificațiilor tehnice necesare pentru licitație. De asemenea, lotul de teren destinat construcției stației de epurare a fost transferat din proprietatea Agenției „Moldsilva”.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a anunțat că pe 18 septembrie 2024 va avea loc o ședință de pre-ofertare la Soroca, unde potențialii ofertanți vor putea examina locația propusă pentru construcții.

Proiectul „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, implementat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, are ca obiectiv sporirea accesului la serviciile de alimentare cu apă și sanitație într-un număr de zone rurale și orașe selectate, consolidarea capacităților instituționale locale și naționale de prestare a serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare și asigurarea unui răspuns prompt și efectiv în caz de criză sau situație de urgență.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Proiectul, în valoare de 44,1 mil de euro, este finanțat de creditul acordat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Suplimentar, pentru realizarea aceluiași proiect, Republica Moldova a beneficiat de un grant în valoare de 1,55 mil euro, acordat de către Agenția Austriacă de Dezvoltare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premierul Recean a discutat cu mai mulți primari din România despre perspectivele cooperării în turism

Premierul Recean a discutat cu mai mulți primari din România despre perspectivele cooperării în turism Perspectivele cooperării moldo-române în domeniul turismului și oportunitatea realizării unor...

Incendiu în zona de frontieră Vulcănești – Vinogradovca. Două autospeciale ale IGSU, la fața locului

Incendiu în zona de frontieră Vulcănești – Vinogradovca. Două autospeciale ale IGSU, la fața locului În zona de frontieră Vulcănești – Vinogradovca aproximativ 100 metri...

NATO ridică nivelul securităţii bazei aeriene Geilenkirchen din cauza unei ‘potenţiale ameninţări’

NATO ridică nivelul securităţii bazei aeriene Geilenkirchen din cauza unei 'potenţiale ameninţări' NATO a ridicat - din cauza unei ”ameninţări potenţiale - nivelul securităţii bazei...

Când începe sesiunea de toamnă 2024 a Parlamentului

Când începe sesiunea de toamnă 2024 a Parlamentului Deputații revin din vacanță pe 2 septembrie. Tot atunci, Parlamentul se va convoca în sesiunea ordinară de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.