X

Munteanu: Cei care ‘și-au pus obrazul’ pentru Andronachi ar putea rămâne cel mult fără banii garantați

Cei patru garanți ai fostului deputat democrat Vladimir Andronachi – doi primari, o fostă directoare de liceu și starețul unei mănăstiri, nu riscă niciun fel de răspundere penală în cazul în care controversatul ex-politician s-ar eschiva de la urmărirea penală sau ar fugi din nou din țară.

Dacă acest lucru s-ar întâmplă, cei care „și-au pus obrazul” pentru Vladimir Andronachi ar putea rămâne cel mult fără banii pe care i-au oferit drept garanție, mai exact 22 de mii de lei, potrivit Tv8.md.

Citește și : Șeful Termoelectrica, despre faptul că ar fi omul Kremlinului: Mă face puțin să zâmbesc

„Ei au garantat cu mijloace financiare, vor fi confiscate”, a declarat Ion Munteanu, șeful interimar al Procuraturii Generale, în cadrul unui club de presă.

Procurorul general interimar a mai subliniat că în opinia sa, în cazul lui Vladimir Andronachi, ar fi trebuit păstrată măsura preventivă de arest, însă PG nu are nicio pârghie să conteste decizia instanței, care l-a trecut pe fostul deputat din arest la domiciliu, sub garanția personală a patru persoane.

 Andronachi a declarat că nu are de gând să fugă din țară, iar în acest context, ex-deputatul a mai menționat că a „primit sprijin din partea unor oameni demni de încredere” care ar putea răspunde pentru acest fapt.

Citește și : LOVITURĂ de TEATRU! Un general ucrainean a fost condamnat pentru înaltă trădare

Tags: AndronachiarestIon Munteanu
Categorii: Justiţie