X

Muntenegru anunţă data alegerilor prezidenţiale

Preşedintele parlamentului muntenegrean, Ivan Brajovic, a anunţat că 15 aprilie este data viitoarelor alegeri prezidenţiale, când coaliţia de la guvernare va avea ocazia de a-şi consolida puterea, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.

Preşedintele Muntenegrului are un rol în mare măsură ceremonial, dar o victorie în alegeri ar întări mandatul guvernului premierului Dusko Markovici pentru a întreprinde reformele necesare pe calea aderării ţării la Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Clipe de GROAZĂ pe cea mai cunoscută plajă din lume. Un bebeluş a murit şi cel puţin 17 răniţi după ce o maşină a intrat cu viteză pe Copacabana – VIDEO

”Cred că alegerile vor avea loc într-o atmosferă pozitivă şi democratică”, a declarat Brajovic, potrivit site-ului parlamentului de la Podgorica.

Ultimele alegeri parlamentare, din 2016, au fost umbrite de o presupusă tentativă de lovitură de stat. Douăzeci de persoane au fost acuzate de atacuri armate împotriva instituţiilor statului şi de complot pentru asasinarea fostului premier muntenegrean Milo Djukanovic.

Opoziţia a respins rezultatele alegerilor, acuzând guvernul de crearea unui climat de teamă, şi boicotează activitatea parlamentului.

Citeşte şi: De Bobotează, Putin s-a îmbăiat într-un lac îngheţat – VIDEO

Tags: Dusko MarkoviciIvan BrajovicMilo Djukanovicmuntenegrupodgorica
Categorii: Diaspora