Mustapha Adib, ambasadorul libanez în Germania, prima şansă la funcţia de premier al Libanului

Publicat:

Ambasadorul libanez în Germania, Mustapha Adib, are prima şansă să fie desemnat premier al Libanului, la consultările oficiale de luni, după ce a câştigat sprijinul politic din partea principalului partid al musulmanilor suniţi, Mişcarea Viitorului, transmite Reuters, potrivit news.ro .

Premierul libanez trebuie să fie sunit, potrivit sistemului sectar al ţării. Guvernul condus de Hassan Diab a demisionat la începutul lunii august în urma exploziei catastrofale din Beirut care a omorât circa 190 de oameni.


Citește și : Testare gratuită pentru Covid pe străzile din Paris

Libanul se confruntă cu o criză financiară de amploare, care a devastat economia şi este considerată cel mai mare pericol pentru stabilitatea ţării după războiul civil din perioada 1975-1990.

Dacă desemnarea va avea loc fără complicaţii, Adib va fi nominalizat înainte de vizita de luni la Beirut a preşedintelui francez Emmanuel Macron, care conduce eforturile pentru presarea liderilor libanezi să adopte reforme.

Mişcarea Iraniană, condusă de fostul premier Saad al-Hariri, a anunţag că îl sprijină pe Adib, după o întâlnire de duminică a grupului său parlamentar.

Partidul şiit Hezbollah, susţinut de Iran, şi aliatul său şit Mişcare Amal, îl vor nominaliza la rândul lor pe Adib, în timpul consultărilor, a declarat o sursă şiită.

Citește și : SUA se apropie de pragul de şase milioane de cazuri de coronavirus

Preşedintele Michel Aoun, un creştin maronit aliat cu Hezbollah, trebuie să desemneze un candidat cu cel mai ridicat nivel de sprijin parlamentar la consultările de luni.

După desemnarea premierului, va avea loc procesul de formare a unui nou guvern. Până la formarea noului guvern, cabinetul condus de premierul Diab continuă să guverneze ţara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.