X

Musteață: Șase posturi TV folosite de Rusia pentru a influența alegerile din R.Moldova urmează să fie închise

Șase posturi TV urmează să fie închise la cererea Serviciului de Informații și Securitate. Este vorba despre Orizont TV, Prime TV, Publika TV, Canal 2, Canal 3 și ICTV.

Anunțul a fost făcut astăzi, 30 octombrie, de către directorul SIS, Alexandru Musteață, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui, aceste posturi de televiziune ar fi folosite de Rusia pentru a influența alegerile locale generale din Moldova.

Citește și : Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

„Activitatea acestor posturi se realizează cu multiple încălcări ale legislației, constatate de către CA, dar și în baza informațiilor deținute de serviciu. Acestea reprezintă un pericol la adresa Securității Informaționale”, susține directorul SIS.

Potrivit lui Musteață, „posturile respective promovează constant narative manipulatoare care alături de agresiunea informațională promovată de factorul extern, generează o sursă suplimentară de instabilitate în vecinătatea Ucrainei, a NATO și UE”.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

„Politica editorială a acestor posturi este orientată spre lansarea unei campanii informaționale de dezinformare în interesul persoanelor fizice sau juridice incluse în listele de sancțiuni internaționale ale UE sau SUA”, a mai declarat șeful SIS, Alexandru Musteață.

Totodată, urmează să fie blocate alte 31 de portaluri de știri, dintre care 21 sunt direct gestionate de Federația Rusă.

Tags: Alexandru MusteaţăCanal 2Canal 3MoldovaOrizont TVPrime TVPublika TVSIS
Categorii: PoliticăSocialȘtirile zilei