Musulmanii din Pakistan au vandalizat un templu hindus – VIDEO

Publicat:

Un grup de bărbaţi musulmani au vandalizat un templu hindus din centrul Pakistanului pentru a protesta împotriva unei decizii a justiţiei de a pune în libertate un băiat de opt ani pe care ei îl acuzau de blasfemie, relatează joi dpa şi AFP, citând oficiali locali, potrivit agerpres.

Autorităţile din oraşul Rahim Yar Khan din provincia centrală Punjab au cerut intervenţia forţelor de securitate pentru a apăra minoritatea hindusă, din cauza escaladării tensiunilor, a menţionat comandantul poliţiei locale, Asad Sarfraz.


Citeşte şi: SUA resping apelul OMS pentru un moratoriu privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin

Zeci de bărbaţi furioşi, unii înarmaţi cu drugi de fier, au luat cu asalt templul Gnesh, i-au smuls uşile, i-au spart geamurile şi au distrus statui ale unor zeităţi hinduse, în atacul care a scos în evidenţă suferinţele minorităţilor religioase din Pakistan, a cărui populaţie este în proporţie de peste 95% musulmană.

În incidentul din Punjab, musulmanii s-au înfuriat după ce un tribunal local a decis să elibereze un băiat de 8 ani acuzat de blasfemie, faptă care conform legislaţiei pakistaneze este pasibilă de pedeapsa cu moartea.

Băiatul este însă prea mic pentru a intra sub incidenţa legii privind blasfemia, a explicat Sarfraz.

Vezi şi: O centrală termică din sudul Turciei a fost EVACUATĂ din cauza incendiilor (VIDEO)

Mai devreme săptămâna aceasta, un grup de atacatori au distrus minaretele unui lăcaş al comunităţii Ahmadiyya, ai cărei membri se consideră musulmani, dar au fost declaraţi nemusulmani de Constituţia pakistaneză, în anii 1970.

Pakistanul a fost plasat recent de Departamentul de Stat al SUA pe lista ţărilor unde este încălcată libertatea religioasă, decizia respinsă de Islamabad ca fiind părtinitoare. Conform mai multor rapoarte ale unor foruri globale pentru drepturile omului, minorităţile religioase din Pakistan se confruntă cu persecuţii sistematice, mariaje forţate şi convertirea tinerelor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.