Musulmanii din ţările arabe sărbătoresc joi Eid al-Fitr

Publicat:

Musulmanii din numeroase ţări arabe celebrează joi Eid al-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârşitul lunii de post a Ramadanului, cu toate că numeroase state din regiune continuă să impună restricţii anti-COVID19, relatează dpa, potrivit agerpres.

Arabia Saudită, care găzduieşte cele mai sfinte locuri ale islamului, a declarat miercuri ultima zi a Ramadanului, iar joi va marca începutul Eid al-Fitr, care durează trei zile, una dintre cele două sărbători majore din calendarul islamic.


Citeşte şi: Ciocnirile violente dintre palestinieni şi israelieni au continuat şi noaptea trecută – Black News

Alte ţări care sărbătoresc joi Eid al-Fitr sunt Qatar, Iordania, Egipt, Algeria, Siria, Emiratele Arabe Unite şi Tunisia.

Omanul nu a anunţat încă dacă va marca această sărbătoare joi sau vineri.

Sărbătoarea Eid al-Fitr este de obicei marcată prin rugăciuni speciale, în timp ce familiile se vizitează şi îşi oferă în dar prăjituri cu nuci sau curmale.

Unele ţări au impus noi restricţii pe perioada sărbătorii pentru a limita răspândirea COVID-19, printre care şi Irakul, unde a fost instituit de miercuri un lockdown, ce va dura 10 zile.

Ratele zilnice de infectare rămân ridicate în Irak, iar procesul de vaccinare este lent.

Citeşte şi: Hamas lansează sute de rachete asupra Israelului – Black News

Pentru a limita aglomeraţiile şi adunările sociale, Egiptul a dispus închiderea magazinelor la ora 21:00, măsură valabilă până la 21 mai, în timp ce Tunisia a impus restricţii de deplasare până la 16 mai.

Cu toate acestea, alte ţări vor ridica din restricţii, în condiţiile în care numărul zilnic al infectărilor cu coronavirus a scăzut. Printre acestea se numără Iordania, care va scurta, începând de joi, intervalul orar în care sunt interzise deplasările pe timp de noapte. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.