Muzeul de Istorie din Chișinău, gazda unui evenimentului cultural ‘Limba noastră – numai cântec’

Publicat:

Muzeul de Istorie din Chișinău, gazda unui evenimentului cultural ‘Limba noastră – numai cântec’

Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău este gaza evenimentului cultural cu genericul „Limba noastră – numai cântec”, dedicat sărbătorii naționale „Limba Română”, oficial celebrată pe 31 august. Acesta se va desfășura joi, 29 august, la ora 14:00, în sala panoramă a Muzeului – Turnul de apă, strada Alexei Mateevici 60A.

„Importanța acestei zile constă în afirmarea spiritualității noastre, sărbătorind în fiecare an identitatea culturală și contribuția la dezvoltarea patrimoniului național”, a declarat viceprimarul Angela Cutasevici, potrivit realitatea.md.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Programul evenimentului:

  • Recital liric și muzical cu participarea elevilor de la Centrul de Creație Pentru Copii „Andrieș” – Ciuș Bianca și Guraș Andrei, sub conducerea artistică a Hristinei și Rodicăi Jabinschi.
  • Recital tematic oferit de elevii de la Liceul Teoretic HYPERION din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia, coordonați de Victoria Ciudin, profesor de limba și literatura română, grad didactic unu.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Vor fi prezenți și invitați speciali:

  • Ion Anton, scriitor, poet, prozator, traducător și publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, redactor-șef al revistei Florile Dalbe.
  • Galina Furdui, eseistă, jurnalistă, autoare de texte pentru cântece, Maestru în Artă, membră a Uniunii Scriitorilor din Moldova și România.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldova se confruntă cu o criză demografică puternică. Un locuitor dispare la fiecare 14 minute

Moldova se confruntă cu o criză demografică puternică. Un locuitor dispare la fiecare 14 minute Republica Moldova se confruntă cu o criză demografică de proporții,...

Miliardarul Pavel Durov, fondatorul Telegram, arestat pe un aeroport din Franța

Miliardarul Pavel Durov, fondatorul Telegram, arestat pe un aeroport din Franța Miliardarul Pavel Durov, CEO al aplicaţiei de mesagerie Telegram, a fost arestat pe aeroportul...

Clădirea Parlamentului, iluminată în culorile drapelului Ucrainei, la 33 de ani de independență a țării vecine

Clădirea Parlamentului, iluminată în culorile drapelului Ucrainei, la 33 de ani de independență a țării vecine Clădirea Parlamentului a fost iluminată aseară în culorile drapelului...

Vremea azi, 25 august. Temperaturi sufocante în toată țara

Vremea azi, 25 august. Temperaturi sufocante în toată țara Pe 25 august, se menține codul galben de caniculă pe tot teritoriul țării. Astfel, temperaturile vor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.