X

Muzeul Luvru din Paris îşi redeschide porţile

Muzeul Luvru din Paris, care şi-a închis duminică porţile după ce angajaţii au invocat dreptul de retragere în contextul crizei coronavirusului, a fost redeschis miercuri la prânz, a anunţat conducerea instituţiei într-un comunicat, potrivit AFP, scrie agerpres.

Redeschiderea a avut loc în aplauzele turiştilor care aşteptau la intrare, potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului.

Citește și : Air France pemite amânarea sau anularea gratuită a tuturor călătoriilor

Cel mai vizitat muzeu din lume (9,6 milioane de vizitatori i-au trecut pragul anul trecut, dintre care 75% din străinătate) a rămas închis duminică şi luni (marţi este ziua de pauză săptămânală).

Evocând ”îngrijorări legitime” ale salariaţilor în faţa expansiunii coronavirusului în Franţa, conducerea muzeului subliniază că ”prioritatea absolută” este ”asigurarea securităţii agenţilor şi vizitatorilor” precizând că ”la ora actuală, recomandările autorităţilor competente au indicat deschiderea muzeului”.

Direcţiunea a amintit că şi-a luat angajamentul să adopte măsuri complementare celor deja instituite, fără să facă alte precizări.

Luni a avut loc reuniunea unui comitet excepţional pe teme de igienă, securitate şi condiţii de muncă (CHSCT).

Christian Galani, care face parte din personalul Muzeului Luvru şi din biroul naţional al sindicatului CGT, filiala cultură, a precizat pentru AFP că vor fi distribuite personalului soluţii dezinfectante pentru igienizarea mâinilor.

“Personalul este autorizat să realizeze controale de la o distanţă mai mare şi să nu mai pună mâna pe bancnote”, a adăugat Galani, anunţând de asemenea formarea unei celule de criză ”care să monitorizeze în permanenţă situaţia”.

Citește și : Berlinul pune ‘degetul pe rană’: Coronavirusul a devenit deja o PANDEMIE mondială!

Franţa a anunţat sâmbătă anularea tuturor adunărilor în spaţii închise la care participă mai multe de 5.000 de persoane. De asemenea, Salonul de carte de la Paris (programat în perioada 20-23 martie) a fost anulat.

Franţa a devenit unul dintre principalele focare ale infecţiei cu noul coronavirus în Europa, alături de Italia şi Germania. Cu patru decese şi peste 200 de cazuri confirmate pe teritoriul său, Franţa se pregăteşte să facă faţă intensificării epidemiei care afectează în prezent viaţa cotidiană a francezilor.

Tags: CGTCHSCTcoronavirusGalaniLuvruparis
Categorii: Diaspora