Muzicianul Barry Gibb a primit titlul de cavaler al Ordinului Imperiului Britanic

Publicat:

Muzicianul Barry Gibb, singurul membru supravieţuitor al trupei Bee Gees, a primit titlul de cavaler al Ordinului Britanic din partea prinţului de Wales, în cadrul unei ceremonii desfăşurate marţi la Palatul Buckingham, informează Press Association, potrivit agerpres.

”Dacă nu ar fi fost fraţii mei, n-aş fi fost aici”, a spus Barry Gibb, în vârstă de 71 de ani


Citește și : Un summit între Grupul de la Vişegrad şi Franţa va avea loc joi la Bruxelles

”Dacă mi-aş fi petrecut toată viaţa compunând cântece pe cont propriu, lucrurile ar fi fost diferite. Sper şi mă rog ca ei să ştie ce s-a întâmplat şi că sunt mândri. Cred în acest lucru”, a adăugat artistul.

Muzicianul a mai spus că ”fără îndoială” i-ar fi plăcut să fie alături de fraţii lui în această zi specială.

Barry Gibb, cântăreţ, compozitor şi producător, a primit titlul de cavaler pentru servicii deosebite aduse muzicii şi datorită activităţii sale filantropice.

Maurice Gibb a murit în 2003, în urma unor complicaţii apărute după o intervenţie chirurgicală cauzată de ocluzie intestinală, iar Robin Gibb a decedat în 2012, după o îndelungată bătălie pe care a dus-o împotriva cancerului.

Cei trei fraţi Gibb au fost membrii fondatori ai formaţiei Bee Gees, una dintre cele mai de succes trupe din toate timpurile, şi au lansat de-a lungul anilor cântece de mare succes, precum ”Massachusetts”, ”Night Fever”,”Stayin’ Alive”, ”Jive Talkin”, ”How Deep Is Your Love”, ”Words”.

Citește și : ONU va prezenta Uniunii Europene un plan pentru „platforme regionale de debarcare” a imigranților

Celebri pentru interpretările în falset şi ritmurile funky, fraţii Gibb au avut succes nu doar cu piesele lor, dar au compus cântece şi pentru alte nume mari din industria muzicală.

”Colaborarea cu Barbra Streisand şi alţi artişti a avut mereu o însemnătate specială pentru mine”, a spus Barry Gibb după ceremonia de marţi.

”Îmi place să compun pentru alţi artişti. Nu e ca şi cum aş zice ‘voi compune un cântec astăzi’ pentru că apoi cineva pe care îl admiri te roagă să îi scrii o melodie, iar acest lucru este o motivaţie specială”, a adăugat artistul.

Printre melodiile de succes compuse pentru alţi artişti se numără ”Guilty” şi ”Woman In Love” interpretate de Barbra Streisand, ”Chain Reaction” cântată de Diana Ross, ”Heartbreaker” şi ”All The Love In The World” de Dionne Warwick, ”Emotion” interpretat de Destiny’s Child.

Barry Gibb a mai declarat că încă nu s-a acomodat cu noul titlu de Sir, care i se pare ”bizar”.

”Este vorba despre un premiu important pe care ţi-l poate da cultura din care faci parte şi este ceva de care sunt foarte mândru”, a mai spus artistul.

Barry Gibb s-a născut pe Isle of Man, ulterior familia lui s-a mutat în Manchester. În copilărie, a locuit o perioadă în Australia.

Fostul membru al grupului Bee Gee se ocupă în continuare de muzică, iar în 2017 a fost prezent pe scena Festivalului de la Glastonbury.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.