X

Elton John va fi omagiat printr-un concert pe 30 ianuarie

Muzicianul britanic Elton John va fi omagiat luna viitoare printr-un concert televizat la care vor participa numeroase personalităţi şi care va avea loc pe 30 ianuarie, la două zile după cea de-a 60-a ediţie a premiilor Grammy, informează sâmbătă DPA.

Reginald Kenneth Dwight, cunoscut sub numele de scenă Elton John, îşi va celebra cariera în cadrul concertului ”Elton John – I’m still Standing”, alături de artişti cunoscuţi precum Miley Cyrus, John Legend sau Sam Smith, la Madison Square Garden, potrivit comunicatului organizatorilor premiilor Grammy, potrivit agerpres .

Elton John a ”fascinat mai multe generaţii de spectatori timp de peste cinci decenii”, a declarat Neil Portnow, preşedintele şi directorul executiv al Recording Academy, organizatorul premiilor Grammy.

”Creativitatea, prezenţa dinamică şi virtuozitatea melodică l-au transformat într-un simbol cultural, iar Recording Academy este onorată să celebreze contribuţia sa la comunitatea muzicală”, a adăugat Portnow.

Citește și : Armata Yemenului şi aliaţii săi au preluat controlul asupra regiunii Bayhan

De-a lungul bogatei sale cariere, John a primit cinci premii Grammy. Primul, în 1986, a fost pentru colaborarea sa la ”That’s What Friends Are For”, alături de Stevie Wonder, Dionne Warwick şi Gladys Knight.

Artistul britanic este câştigătorul unui premiu Tony şi a fost nominalizat de trei ori la Oscar pentru ”cea mai bună melodie originală”, primind prestigiosul trofeu în 1995 pentru ”Can You Feel the Love Tonight” din coloana sonoră a peliculei ”The Lion King”.

În anul 2000, a fost recompensat pentru contribuţia sa în lumea muzicală cu un Grammy Legend Award şi i s-a conferit şi titlul de ”Personalitatea anului”, din parte organizaţiei nonprofit Musicares, ca recunoaştere a implicării sale în acţiuni de binefacere.

În prezent, John se află la finalul turneului său mondial ”Once In A Lifetime”. După concertul organizat de Grammy se va îmbarca într-o rezidenţă de patru luni la Caesars Palace din Las Vegas.

Tags: concertelton johnGrammyMadison Square GardenomagiatOnce In A Lifetimepersonalitatea anului
Categorii: DiasporaSocial