X

Myanmar: Boris Johnson a discutat cu omologul său Aung San Suu Kyi cu privire la criza musulmanilor rohingya

Ministrul britanic de externe Boris Johnson a discutat duminică, în Myanmar, cu omologul său Aung San Suu Kyi cu privire la spinosul dosar al musulmanilor rohingya, relatează AFP.

Cei doi ‘au discutat cu deschidere şi prietenie despre ultimele evoluţii din statul Rakhine, inclusiv despre revenirea refugiaţilor’, a confirmat diplomaţia din Myanmar, într-un comunicat postat pe Facebook, fără a da alte detalii, potrivit agerpres.

Armata din Myanmar este acuzată de ONU de purificare etnică în vestul ţării, de unde aproape 700.000 de musulmani rohingya s-au refugiat în ţara vecină Bangladesh începând din august 2017.

Citește și : ACCIDENT în Indonezia. Cel puțin 27 de morți și 18 răniți după ce un autocar a intrat în coliziune cu o motocicletă

Boris Jonsnon s-a aflat sâmbătă în Bangladesh, unde s-a întâlnit cu refugiaţi rohingya şi a vizitat o tabără unde sunt adăpostite 500.000 de persoane, scopul său fiind de ‘a afla mai multe despre persecuţiile pe care le-au îndurat’, a precizat diplomaţia britanică într-un comunicat.

‘Este vital ca refugiaţilor rohingya să li se permită să revină la casele lor în statul Rakhine pe baze voluntare, în deplină securitate şi cu demnitate’, a declarat Boris Johson în Bangladesh.

Duminică, după întrevederea cu Aung San Suu Kyi, ministrul britanic urma să se deplaseze în statul Rakhine, înainte de a-şi continua turneul în Asia cu etapa Thailanda.

Tags: Aung San Suu KyiBoris JohnsonMyanmarONURakhinerefugiatirohingya
Categorii: Știrile zilei