X

Myanmar declară că tribunalul care a condamnat doi jurnaliști Reuters a fost independent

Purtătorul de cuvânt al guvernului Myanmar a declarat că instanța care a condamnat doi jurnaliști Reuters pentru încălcarea legii cu privire la secretul de stat a fost independentă și a urmat procesul potrivit, după apelurile internaționale pentru eliberarea celor doi, informează Reuters, potrivit mediafax.

Un judecător i-a găsit vinovați pe reporterii Wa Lone, 32 de ani, și Kyaw Soe Oo, de 28 de ani, de încălcarea legii cu privire la secretul de stat și i-au condamnat la șapte ani de închisoare. Verdictul a fost criticat de înalți oficiali ONU și guvernele multor țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Bangladesh, precum și susținătorii libertății presei din Myanmar și din întreaga lume.

Citește și : Cel puţin 21 de morți într-un accident rutier grav în vestul insulei indoneziene Java

“Cazul Reuters este decizia instanței și instanța este independentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Zaw Htay într-o conferință de presă din capitala Naypyitaw, în primele comentarii publice ale guvernului asupra cazului de la anunțarea verdictulului.

Jurnaliștii, care au pledat nevinovați, investigau uciderea a zece musulmani Rohingya de către forțele de securitate din Myanmar, în momentul arestării lor în decembrie 2017.

Tags: Kyaw Soe Oomarea britanieMyanmarONUrohingyaStatele UniteWa Lone
Categorii: Știrile zilei