Myanmar : Şapte militari au fost condamnaţi la zece ani de închisoare pentru uciderea a zece musulmani rohingya

Publicat:

Şapte militari au fost condamnaţi marţi în Myanmar la zece ani de închisoare pentru uciderea a zece musulmani rohingya în septembrie anul trecut, a anunţat armata birmană, o decizie fără precedent de la începutul crizei care a condus la refugierea a aproape 700.000 de membri ai acestei minorităţi în Bangladesh-ul vecin, relatează AFP şi dpa, conform agerpres.

Cei şapte, între care patru ofiţeri, au fost condamnaţi la muncă silnică ‘într-o închisoare dintr-o zonă izolată’ pentru că musulmanii rohingya ‘nu au fost arestaţi şi pedepsiţi conform procedurilor’, a anunţat şeful armatei birmane pe pagina sa de Facebook, mijlocul său obişnuit de comunicare.


Citește și : Aproximativ 700.000 de persoane și-au părăsit locuinţele în acest an din cauza luptelor din Siria (ONU)

S-au luat de asemenea măsuri împotriva civililor implicaţi, a mai spus oficialul birman.

Myanmarul a recunoscut în ianuarie că săteni budişti şi forţe de securitate au ucis 10 musulmani rohingya în satul Inn Dinn, în vestul statului Rakhine, pe 2 septembrie, un caz prezentat de Reuters.

Anunţul survine înaintea unei decizii a justiţiei mult aşteptate de comunitatea internaţională privind soarta celor doi jurnalişti Reuters, arestaţi pentru investigarea masacrului din satul Inn Dinn.

Citește și : SUA : Consilierul pentru securitate internă al preşedintelui Donald Trump a demisionat

Jurnaliştii Wa Lone, 31 de ani, şi Kyaw Soe Oo, 27 de ani, riscă până la 14 ani de închisoare pentru că au intrat în posesia unor documente clasificate.

În cadrul anchetei lor, cei doi jurnalişti citează în special săteni budişti care ar fi participat împreună cu soldaţi la masacrul celor zece etnici rohingya.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.