X

Naftali Bennett este criticat aspru din cauza unei călătorii în străinătate a familiei sale

Premierul israelian Naftali Bennett a devenit ţinta criticilor virulente din cauza unei călătorii în străinătate efectuate de familia sa, transmite joi dpa, potrivit agerpres.

La finalul săptămânii trecute, Bennett recomandase ca israelienii să evite deplasările peste hotare din cauza noii variante Omicron a coronavirusului, una extrem de contagioasă. ”Nu recomand zborurile externe în acest moment – în această perioadă de incertitudine”, afirmase vineri şeful executivului israelian.

Citeşte şi: WTA suspendă turneele de tenis feminin organizate în China – Black News

Biroul premierului israelian a confirmat joi că soţia lui Naftali Bennett şi copiii cuplului au plecat în ajun într-o călătorie externă. Nu au fost oferite alte detalii despre destinaţia acestei vacanţe.

Începând din 29 noiembrie, frontierele Israelului au fost închise pentru turiştii străini în contextul răspândirii variantei Omicron a coronavirusului. Chiar şi israelienii vaccinaţi trebuie să stea în carantină cel puţin trei zile după revenirea din străinătate.

Toate ţările din Africa, cu excepţia celor din nordul continentului, sunt considerate a fi ”zonă roşie”. Călătoriile acolo sunt în general interzise.

Citeşte şi: Cine este noul CEO la Twitter: un expert în învățare automată și AI în vârstă de 37 de ani – Black News

”Înţeleg criticile, dar începând de vineri am aflat mai multe despre această variantă şi în ce state s-a răspândit, iar celula de criză pentru coronavirus a decis în ce ţări puteţi merge şi în ce condiţii”, a scris miercuri Naftali Bennett pe Facebook.

Familia premierului israelian şi-a anulat imediat vacanţa planificată iniţial pentru sărbătoarea Hanuka, după ce destinaţia a fost inclusă în ”zona roşie”. Ulterior, ea a schimbat destinaţia cu o ţară în care sunt permise călătoriile conform noilor reglementări din Israel.

Tags: coronavirusHanukaisraelNaftali BennettOmicron
Categorii: Sinteze