X

Nagacevschi râde de PAS: ‘Sunteți niște ratați aroganți și mincinoși’

Nagacevschi râde de PAS: ‘Sunteți niște ratați aroganți și mincinoși’

Fadei Nagacevschi râde de PAS după decizia CSJ: Sunteți niște ratați aroganți și mincinoși

Un nou eșec răsunător al guvernării, Curtea Supremă de Justiție a dat de pământ cu prevettingul PAS.

Declarația aparține fostului ministru al Justiției Fadei Nagacevschi, care a comentat decizia recentă a Curții Supreme de Justiție de a reevalua 21 de candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii și în Consiliul Superior al Procurorilor, care au picat evaluarea Comisiei Pre-Vetting, transmite Știri.md.

„Zeci de contestații ale candidaților la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor împotriva Comisiei de evaluare a integrității au fost admise de către Curtea Supremă de Justiție.  Deciziile sunt bine argumentare și legale. Reamintesc, am avertizat guvernarea, am avertizat partenerii de dezvoltare că reforma justiției a PAS este un fake, care va finaliza cu un mare eșec”, a scris Nagacevschi pe Facebook.

Citeşte şi: O mașină a izbit în plin poarta Ambasadei Rusiei din Chișinău/ UPDATE – Stiripesurse.md

Fostul ministru este de părere că scopul reformei a fost de a prelua controlul asupra sistemului judecătoresc.

„Reieșind din deciziile CSJ, mandatul membrilor Consiliului Superior al Magistraturii aleși de PAS prin comisia sa politică sunt delegitimate, ba chiar, se atestă elemente ce pun la îndoială legalitatea mandatului membrilor. Altfel spus, sistemul CSM este destabilizat. Se atestă irevocabil că Comisia de prevetting este una neprofesionistă, care face partizanat politic, utilizează duble standarde, iar candidații care nu au promovat prevettingul au fost descalificați abuziv. Promisiunile guvernării date Uniunii Europene cu privire la reforma justiției a PAS și finalizarea urgentă a evaluării candidaților pentru CSM și CSP sunt compromise”, a mai scris Nagacevschi.

Fostul ministru a acuzat guvernarea că a compromis acordurile de finanțare ale țării cu UE, iar unul dintre acorduri a fost votat luni în Parlament în prima lectură.

Tags: Curtea Supremă de Justiţie (CSJ)Fadei NagacevschiPAS
Categorii: PoliticăȘtirile zilei