Nancy Pelosi critică acordul privind migraţia încheiat între SUA şi Guatemala

Publicat:

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, şi-a exprimat vineri îndoielile privind eficienţa statutului de “ţară terţă sigură” pe care îl prevede acordul privind dreptul de azil încheiat la sfârşitul lui iulie între SUA şi Guatemala, cu prilejul unei vizite în El Salvador, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Nu sunt personal convinsă de eficienţa statutului de ‘ţară terţă sigură’, nu cred că este o soluţie” pentru rezolvarea problemelor cu imigraţia din SUA, a declarat aleasa democrată, unul dintre principalii oponenţi ai preşedintelui Donald Trump privind politica referitoare la migraţie.


Citește și : Armenia cere CEDO o opinie consultativă privind o lege în baza căreia e inculpat un fost preşedinte

Lidera democraţilor, aflată în fruntea unei delegaţii de 14 membri ai Congresului în vizită în America centrală, a reamintit că a întrebat în ajun autorităţile din Guatemala despre “termenii” acordului privind dreptul de azil încheiat între SUA şi Guatemala.

Acest acord face din ţara cu cea mai mare populaţie din America centrală o “ţară terţă sigură” în care migranţii care vor să se deplaseze în SUA trebuie să efectueze demersurile de solicitare a azilului.

Joi, Nancy Pelosi a calificat drept “scandaloasă” şi “inumană” situaţia miilor de migranţi de la frontiera dintre Mexic şi SUA, în cadrul unei conferinţe de presă din Guatemala.

Citește și : O rachetă cu propulsie nucleară a explodat la centrul de teste din oraşul rus Severodvinsk (presă)

Semnarea pactului privind migraţia a provocat un val de indignare în Venezuela. Opozanţii şi ONG-urile au afirmat că această ţară, în care 60% din populaţie trăieşte sub pragul sărăciei, va fi incapabilă să-i găzduiască în condiţii demne pe migranţii care încearcă să ajungă în SUA, aşa cum prevede acordul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură O femeie, care...

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit o secție de votare în...

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat miercuri energic în...

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu sprijină loviturile asupra siturilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.