X

Nancy Pelosi îl susține pe Joe Biden la viitoarele alegeri prezidenţiale din SUA

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat că susţine candidatura lui Joe Biden la viitoarele alegeri prezidenţiale, alăturându-se unei liste cu cei mai influenţi democraţi care şi-au exprimat recent sprijinul pentru fostul vicepreşedinte democrat, potrivit Reuters și agerpres.

Susţinerea candidatului democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale de către şefa camerei inferioare a Congresului SUA vine după sprijinul acordat acestuia la începutul lunii de către senatorii americani Elizabeth Warren şi Bernie Sanders, de fostul preşedinte Barack Obama şi de fostul candidat prezidenţial Al Gore.

Citeşte şi: Casa Albastră spulberă toate zvonurile: ‘Kim Jong Un trăieşte şi este bine sănătos!’

Într-un comunicat video publicat luni, Pelosi a citat experienţa la guvernare a lui Biden, inclusiv rolul său în adoptarea Legii privind protecţia pacienţilor şi îngrijirea la preţuri accesibile, cunoscută şi ca Obamacare, ca dovadă a calităţilor sale de lider. Ea a declarat că Biden este bine poziţionat pentru a conduce ţara în această perioadă de pandemie de COVID-19.

“În timp ce ne confruntăm cu noul coronavirus, Joe a fost o voce a raţiunii şi a rezilienţei, cu o cale clară pentru a ne scoate din această criză”, a spus Pelosi în comunicatul său.

Aprobarea din partea preşedintei Camerei Reprezentanţilor vine într-un moment oportun pentru Biden, care s-a străduit să menţină o mare vizibilitate în această perioadă a pandemiei de COVID-19 şi elanul care l-a consacrat în cursa sa ultrarapidă pentru a deveni candidat democrat.

În afara liderilor democraţi actuali şi din trecut, Biden a obţinut de asemenea sprijinul din partea altor actori-cheie, precum guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, un proeminent militant ecologist, şi sindicatul United Auto Workers (UAW) cu 400.000 de membri.

Citeşte şi: Cheltuielile militare au atins cel mai înalt nivel de la sfârşitul Războiului Rece

Aceste susţineri l-au readus în prim-plan pe Joe Biden a cărui campanie stagnase din cauza epidemiei de coronavirus, în timp ce rivalul său republican Donald Trump rămăsese activ şi în atenţia publică prin informările sale zilnice asupra evoluţiei situaţiei legate de epidemia de COVID-19 în ţară.

Democraţii sunt nerăbdători să-şi etaleze unitatea în campania electorală împotriva lui Donald Trump pe măsura apropierii alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie. În ultimele săptămâni, într-o poziţie mai moderată, Biden a căutat să câştige sprijinul susţinătorilor liberali ai lui Sanders şi Warren.

Tags: Al Gorealegeribarack obamaBernie SandersCamera Reprezentantilorcovid-19Donald TrumpElizabeth WarrenJoe BidenNancy PelosiSUA
Categorii: Știrile zilei