Nancy Pelosi va renunţa la preşedinţia Camerei Reprezentanţilor

Publicat:

După mai multe luni de speculaţii privind viitorul ei, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a anunţat joi că nu-şi va mai asuma conducerea democraţilor din camera inferioară a Congresului în noua sa configuraţie după recentele alegeri de la mijlocul mandatului, la care republicanii au obţinut majoritatea, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.  

Pelosi, în vârstă de 82 de ani, parlamentar de 35 de ani şi totodată prima şi singura femeie lider al Camerei Reprezentanţilor, dă curs prin acest anunţ şi acordului din 2018 cu colegii săi democraţi conform căruia va renunţa la postul de conducere la finele lui 2022 pentru a face loc unei noi generaţii.


Citește și : Peste 50.000 de refugiaţi din Ucraina şi-au găsit de lucru cu forme legale în Germania

Dacă ar fi dorit să rămână liderul minoritar al Camerei, ea ar fi putut face probabil acest lucru, în pofida acordului din 2018, notează dpa.

Deşi mulţi democraţi şi-au exprimat dorinţa ca Pelosi să predea ştafeta unei generaţii mai tinere, recentele sale succese în combaterea administraţiei preşedintelui precedent Donald Trump şi apoi în colaborarea cu administraţia lui Joe Biden i-au făcut pe mulţi dintre criticii ei să-şi schimbe părerea.

Nancy Pelosi a mai indicat şi că atacul de luna trecută asupra soţului ei Paul va cântări în decizia privind menţinerea funcţiei.

Paul Pelosi a fost rănit cu un ciocan de un intrus care a pătruns în locuinţa din San Francisco a cuplului căutând-o de fapt pe Nancy Pelosi, aflată atunci la Washington.

Ea a precizat într-un interviu difuzat duminică pe CNN că decizia va avea la bază “dorinţele familiei şi ale alegătorilor” săi.

Cursa pentru înlocuirea lui Nancy Pelosi se derulează deja în linişte în culise de mai multe luni. Favorit pentru a deveni următorul lider democrat este reprezentantul Hakeem Jeffries, din New York, dar şi principalul asistent al lui Pelosi, liderul majorităţii din Cameră, Steny H.Hoyer, şi-a manifestat interesul.

Citește și : Nancy Pelosi va renunţa la preşedinţia Camerei Reprezentanţilor

Nancy Pelosi “va fi foarte greu de înlocuit”, a spus reprezentantul Alan Lowenthal, numind-o “probabil cea mai puternică femeie din politica Statelor Unite”.

Ciocanul de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor ar urma să fie preluat de liderul republicanilor din cameră, Kevin McCarthy

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani Arheologii au dezgropat de pe un teren viran din...

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa Acuzată că a...

‘Ghost Ship of the Pacific’: Epava unei nave de război americane, găsită în stare ‘excepțională’

'Ghost Ship of the Pacific': Epava unei nave de război americane, găsită în stare 'excepțională' Epava unui distrugător al Marinei americane cunoscut drept „nava fantomă...

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.