Nantoi, atac virulent la adresa lui Voronin: ‘Un hoit politic care continuă să pută în 2024’

Publicat:

Nantoi, atac virulent la adresa lui Voronin: ‘Un hoit politic care continuă să pută în 2024’

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, a lansat un atac virulent la adresa fostului președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, în cadrul unui mesaj publicat pe Facebook. Nantoi a folosit cuvinte dure și termeni peiorativi, numindu-l pe Voronin un „hoit politic” și un „bădăran necioplit”, evidențiind o serie de episoade controversate din cariera fostului lider comunist.

Nantoi își începe mesajul printr-o amintire din perioada în care a activat ca ofițer în armata sovietică, între Vladivostok și Nahodka. În acele timpuri, ofițerii sovietici foloseau un dispozitiv numit „КУРВИМЕТР” (odometru) pentru măsurarea distanțelor pe hărți secretizate. Acesta devine un simbol pe care deputatul îl asociază cu măsurarea „curvismului politic” pe care, spune el, Vladimir Voronin l-ar reprezenta, potrivit regional.md.


Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Nantoi amintește de prima sa întâlnire cu Voronin, în noiembrie 1989, pe când acesta ocupa funcția de ministru de Interne al RSSM, și descrie maniera agresivă în care Voronin ar fi încercat să reprime mișcările protestatare ale Frontului Popular. De atunci și până în prezent, deputatul PAS consideră că Voronin a acționat constant împotriva intereselor naționale ale Republicii Moldova.

În mesajul său, Oazu Nantoi rememorează evenimentele din anul 2001, când Voronin a semnat cinci documente la Tiraspol, care, în viziunea lui Nantoi, echivalau cu o „trădare națională”. Deputatul subliniază că unul dintre punctele semnate de Voronin prevedea despăgubirea Transnistriei pentru daunele suferite în timpul conflictului armat din 1992, ceea ce, conform lui Nantoi, echivalează cu recunoașterea Moldovei ca fiind agresor în acel conflict.

Nantoi continuă să-l acuze pe Voronin de o serie de acțiuni care ar fi subminat independența Republicii Moldova, menționând inclusiv tentativa de a semna „Memorandumul Kozak” în 2003, un document care, în opinia lui, ar fi lichidat statalitatea țării.

„Acest animal politic, de frica mortală față de Putin, peste noapte a devenit ‘comunist pro-european’, pupându-se ‘взасос’ cu Băsescu la Chișinău și cu Victor Iușcenko la Kiev, totul de dragul puterii”, a scris Nantoi, făcând referire la virajul politic al lui Voronin către Uniunea Europeană în anii 2005-2006.

În finalul mesajului, deputatul PAS atrage atenția asupra influenței negative pe care o mai are fostul lider comunist în politica moldovenească actuală. Nantoi subliniază că cinismul și „curvismul politic” ale lui Voronin, dar și ale „progeniturilor politice” create de acesta, continuă să afecteze viitorul Republicii Moldova.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Oazu Nantoi încheie cu un apel către cetățeni, îndemnându-i să nu cadă pradă „manipulărilor populiste ale lui Șor, cinismului lui Igor Dodon și putorii emanate de hoitul politic al lui Vladimir Voronin”, referindu-se la referendumul din 20 octombrie curent.

Acest mesaj dur și plin de resentimente al deputatului PAS demonstrează o dată în plus divizarea profundă a clasei politice moldovenești și rămâne de văzut ce efecte va avea asupra opiniei publice în contextul referendumului apropiat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Uniunea Europeană dă Ungaria în judecată la CJUE cu privire la legea ‘suveranităţii’ lui Orban

Uniunea Europeană dă Ungaria în judecată la CJUE cu privire la legea 'suveranităţii' lui Orban Comisia Europeană (CE) anunţă joi că dă în judecată Ungaria...

Expert WatchDog: Scara la care are loc coruperea alegătorilor este una fără precedent pe continentul european

Expert WatchDog: Scara la care are loc coruperea alegătorilor este una fără precedent pe continentul european „Coruperea masivă al electoratului la nivelul sutelor de mii...

Meci istoric pentru Petrocub: Echipa va juca în premieră, în Europa Conference League, cu Pafos

Meci istoric pentru Petrocub: Echipa va juca în premieră, în Europa Conference League, cu Pafos FC Petrocub își începe parcursul în faza ligii unice a...

Alertă cu bombă la Oficiul ONU în R.Moldova. Toate persoanele din clădire au fost evacuate

Alertă cu bombă la Oficiul ONU în R.Moldova. Toate persoanele din clădire au fost evacuate Oamenii legii au fost alertați în această seară cu privire...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.