NASA surprinde o imagine cu soarele ‘zâmbind’

Publicat:

Un satelit NASA a capturat o imagine a soarelui „zâmbind”. Imaginea pare a fi un chip fericit de soare, informează mediafax.

Fotografia realizată de Nasa a stârnit o mulțime de reacții online, mulți dintre cei care au reacționat comparând imaginea cu un dovleac de Halloween, un leu și soarele din serialul pentru copii Teletubbies.


Citește și: Japonia ar putea achiziţiona rachete de croazieră americane Tomahawk

Nasa a publicat imaginea miercuri pe Twitter, scriind: “Astăzi, Solar Dynamics Observatory al Nasa a surprins soarele <zâmbind>. Văzute în lumină ultravioletă, aceste pete întunecate de pe soare sunt cunoscute sub numele de găuri coronale și sunt regiuni în care vântul solar rapid se revarsă în spațiu”.

În ciuda aspectului său prietenos, experții avertizează că găurile coronale ale soarelui ar putea însemna o furtună solară care să lovească Pământul sâmbătă.

Furtunile solare sunt o varietate de erupții de masă și energie de la suprafața solară care, la rândul lor, deformează câmpul magnetic al Pământului. Ca urmare, aceste furtuni sporesc vizibilitatea luminilor polare, cunoscute și sub numele de aurore, în emisferele nordică și sudică.

Citește și: Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă

 

Solar Dynamics Observatory al Nasa este o misiune a agenției care are ca scop investigarea modului în care se creează activitatea solară și care determină vremea spațială. Lansată pentru prima dată la 11 februarie 2010, nava spațială a observatorului măsoară interiorul, atmosfera, câmpul magnetic și producția de energie a Soarelui.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Temperaturile extreme din ultimele săptămâni au afectat și legumele. Cum au evoluat prețurile

Temperaturile extreme din ultimele săptămâni au afectat și legumele. Cum au evoluat prețurile Temperaturile extreme din ultimele săptămâni au afectat și legumele din câmpuri sau...

Expertul care a ajutat Coca-Cola să dea dependență dezvăluie cum suntem păcăliți

Expertul care a ajutat Coca-Cola să dea dependență dezvăluie cum suntem păcăliți Știm cu toții că marile corporații care vând mâncare ultraprocesată și băuturi carbogazoase...

Teoriile conspiraţiei abundă după incidentele globale provocate de o pană informatică a sistemului Microsoft

Teoriile conspiraţiei abundă după incidentele globale provocate de o pană informatică a sistemului Microsoft Un al treilea război mondial iminent? Un atac cibernetic major lansat...

Un ucrainean de 27 de ani, găsit mort într-un lan de grâu, din Moldova, de lângă graniță

Un ucrainean de 27 de ani, găsit mort într-un lan de grâu, din Moldova, de lângă graniță Cadavrul unui tânăr ucrainean de 27 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.