NASA va trimite două noi misiuni pe Venus

Publicat:

NASA a anunțat că trimite două noi misiuni pe Venus, pentru a examina atmosfera și caracteristicile geologice ale planetei, transmite BBC, informează mediafax.

Misiunile, care au primit fiecare câte o finanțare de 500 milioane dolari, urmează să fie lansate între 2028 și 2030.


Citește și : Biden vrea să reevalueze LISTA NEAGRĂ a lui Trump privind companiile chineze

Administratorul NASA, Bill Nelson, a declarat că misiunile vor oferi „șansa de a investiga o planetă pe care nu am mai fost de mai bine de 30 de ani”.

Ultima sondă americană care a vizitat planeta a fost Magellan în 1990. Alte misiuni, din Europa și Japonia, au ajuns pe orbita planetei de atunci.

„Aceste două misiuni surori își propun să înțeleagă cum Venus a devenit o lume asemănătoare infernului, capabilă să topească plumbul la suprafață”, a spus Nelson.

Venus este a doua planetă de la soare și cea mai fierbinte planetă din sistemul solar, cu o temperatură la suprafeță de 500 grade Celsius – suficient de mare pentru a topi plumbul.

Citește și : ATENŢIE, români! Se apropie termenul limită pentru solicitarea rezidenţei în UK

Misiunea Davinci + (Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gases, Chemistry, and Imaging) va observa atmosfera planetei pentru a obține o perspectivă asupra modului în care aceasta s-a format și a evoluat. De asemenea, va stabili dacă Venus a avut vreodată un ocean.

A doua misiune, Veritas (Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography, and Spectroscopy), va cartografia suprafața planetei pentru a-i înțelege istoria geologică și va investiga modul în care s-a dezvoltat, atât de diferit față de Pământ.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dubii şi controverse privind securitatea în timpul atentatului contra lui Trump: „Noi raportasem lunetistul, de ce nu l-au oprit?”

Dubii şi controverse privind securitatea în timpul atentatului contra lui Trump: „Noi raportasem lunetistul, de ce nu l-au oprit?” Cum a putut Thomas Matthew Crooks,...

Mii de șoferi nedisciplinați au fost sancționați în weekend

Mii de șoferi nedisciplinați au fost sancționați în weekend În acest weekend, agenții de patrulare au documentat peste 3 900 de participanți la traficul rutier...

Declaraţii bombă ale lui Trump după tentativa de asasinat

Declaraţii bombă ale lui Trump după tentativa de asasinat  "Ar fi trebuit să fiu mort", a estimat fostul preşedinte american Donald Trump, după ce a...

O rețea de migrație ilegală a fost destructurată de polițiștii de frontieră

O rețea de migrație ilegală a fost destructurată de polițiștii de frontieră Oamenii legii anunță despre destructurarea unei rețele de migrațiune ilegală. Citește și: Poliția de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.