X

NAŞUL mafiei din Serbia rupe tăcerea! Vrea să spună tot ce ştie despre corupţia din guvern

Un presupus “naş” mafiot din Serbia, Veljko Belivuk, judecat pentru mai multe infracţiuni grave, s-a oferit să depună mărturie împotriva guvernului de la Belgrad, transmite dpa, potrivit agerpres.

Belivuk susţine că autorităţile sârbe l-au folosit de multe ori pentru “treburi murdare”.

Citeşte şi: Americanii le dau ‘cu flit’ polonezilor: ‘Propunerea lor NU este viabilă!’ – Black News

El este judecat, alături de 31 de alţi inculpaţi, pentru cinci crime şi pentru răpiri, trafic de droguri şi deţinere ilegală de arme, relatează ziarul Danas. Instanţa va trebui acum să ia în considerarea şi posibilitatea ca el să depună mărturie împotriva regimului preşedintelui Aleksandar Vucic.

Belivuk şi complicii săi au fost arestaţi în urma unei operaţiuni a poliţiei, în februarie 2021. Oamenii legii au percheziţionat stadioanele cluburilor de fotbal Partizan şi Steaua Roşie din Belgrad, unde se bănuia că gruparea infracţională ascunde arme. Infractorii sunt acuzaţi şi că au recrutat mai mulţi membri violenţi ai galeriilor echipelor de fotbal.

Citeşte şi: SUA se tem că ruşii ar putea pune mână pe structuri de arme biologice din Ucraina – Black News

La audierea preliminară, “naşul” a afirmat că banda sa a efectuat în 2016 raiduri de noapte pentru demolarea unor clădiri din cartierul Savamala din centrul vechi al Belgradului, pentru a face loc unui proiect imobiliar pe malul râului Sava. Afacerea era susţinută de guvernanţii sârbi, în frunte cu Vucic, iar cei care protestau împotriva demolărilor au fost intimidaţi şi legaţi de bărbaţi mascaţi. Poliţia, chemată de activişti, nu a intervenit.

Tags: Aleksandar VucicBelgradmafiePartizanSavaSavamalaserbiaSteaua RoşieVeljko Belivuk
Categorii: Diaspora