NATO dezvoltă noi tehnologii pentru a câștiga competița cu adversarii

Publicat:

NATO dezvoltă noi tehnologii, cum ar fi abilitatea de a imprima piese 3D pentru arme și de a le livra prin intermediul dronelor, precum a-și păstra avantajele competitive în raport cu Rusia, China și alți potențiali adversari, informează Reuters, potrivit Mediafax.

Generalul Andre Lanata, care a preluat conducerea Supreme Allied Commander Transformation (SACT) în septembrie, a declarat într-o conferință, la Berlin, că departamentul său a prezentat peste 21 de proiecte disruptive în timpul exercițiilor militare din Norvegia din această lună.


Citește și : Italia cere Comisiei Europene mai multă flexibilitate cu privire la proiectul său de buget

El a solicitat atât startup-urilor, cât și fabricanților tradiționali de arme să colaboreze cu alianța nord-atlantică pentru a stimula inovarea, în măsura în care accesul facil la tehnologiile emergente a ajutat adversarii să reducă din decalajele dintre armate.

Lanata a găzduit o a treia manifestare dedicată inovației, în paralel cu conferința din această săptămână, în care 10 startup-uri și companii mai mici și-au prezentat ideile pentru a învinge roiuri de drone pe teren și în aer. Compania belgiană ALX Systems, care construiește drone pentru supraveghere, a câștigat competiția.

NATO, a spus Lanata, se concentrează pe inteligența artificială, conectivitate, computere cuantice, big data și viteze sporite, dar dorește, de asemenea, să învețe de la companii precum DHL și alții cum să îmbunătățească logistica mutării armelor și a trupelor.

Participanții la conferință au avut întâlniri, în spatele ușilor închise, cu cei mai mari 15 producători de arme din Europa.

Citește și : Contraspionajul francez denunţă ingerinţa SUA la Airbus

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.