X

NATO este hotărâtă să oprească escaladarea războiului din Ucraina

Alianţa NATO este hotărâtă să oprească escaladarea în continuare a războiului din Ucraina, a declarat joi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, transmite Reuters, potrivit agerpres.

“NATO are o responsabilitate de a împiedica acest conflict să escaladeze mai mult. Acest lucru ar fi încă şi mai periculos şi ar produce şi mai multă suferinţă, şi mai multe morţi şi distrugeri”, a afirmat Stoltenberg la Berlin, într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Japonia (VIDEO)! Patru oameni au murit şi peste 100 de răniţi! – Black News

Secretarul general al NATO a adăugat că salută eforturile cancelarului german de a găsi o soluţie diplomatică la acest război, inclusiv prin contacte directe cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Miercuri, după o reuniune a miniştrilor apărării din statele aliate, Jens Stoltenberg a subliniat că NATO nu va desfăşura trupe sau mijloace aeriene în Ucraina, dar pregăteşte o consolidare substanţială a prezenţei sale militare în ţările de pe flancul estic, unde va desfăşura mai multe trupe şi echipamente militare. În acelaşi timp, el a insistat că aliaţii din NATO sunt de acord unanim ca Alianţa să nu stabilească o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, în pofida cererilor repetate ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski privind impunerea unei asemenea zone.

Citeşte şi: Ruşii blochează navigaţia în nord-vestul Mării Negre – Black News

“Vedem distrugeri, vedem suferinţă umană în Ucraina, dar poate fi chiar şi mai rău dacă NATO întreprinde acţiuni care să transforme acest război într-un război total între NATO şi Rusia”, a explicat miercuri secretarul general al Alianţei.

Tags: berlinJens StoltenbergNATOOlaf ScholzrusiaucrainaVladimir PutinVolodimir Zelenski
Categorii: Război in Ucraina