NATO își face un nou centru spaţial în Germania

Publicat:

Alianţa Nord-Atlantică va crea un nou centru spaţial în Germania pentru a contracara ameninţările din partea Chinei şi Rusiei, a anunţat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit DPA și agerpres.

Centrul spaţial va fi instalat la Ramstein, o bază aeriană a NATO şi SUA în sud-vestul Germaniei, în apropiere de graniţa cu Franţa, a spus el.


Citeşte şi: România devina miza alegerilor din SUA! Joe Biden va avea ‘de dat o mulţime de explicaţii’

“Unele state, între care Rusia şi China, dezvoltă sisteme care pot ‘orbi’, dezactiva sau doborî sateliţi”, a precizat Stoltenberg.

“Spaţiul este esenţial pentru capacitatea noastră de a naviga, de a comunica şi de a detecta lansările de rachete. Iar comunicaţiile prin satelit rapide, eficiente şi sigure sunt vitale pentru trupele NATO”, a adăugat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

În acest scop, miniştrii apărării din NATO vor decide în cadrul unei întâlniri care va avea loc joi să creeze noul centru, a mai precizat el, adăugând că acesta va fi folosit pentru a împărtăşi informaţii despre potenţiale ameninţări asupra sateliţilor şi pentru a coordona activităţi.

Citeşte şi: Pandemia grăbeşte transferul muncii de la oameni la roboţi

“Scopul nostru nu este să militarizăm spaţiul, ci să sporim conştientizarea din partea NATO a provocărilor din spaţiu şi capacitatea noastră de a le face faţă”, a declarat Stoltenberg.

Miniştrii apărării ar urma de asemenea să discute despre misiunile de instruire din Afganistan şi despre pandemia de COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.