NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

Publicat:

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 – 11 iulie), Înaltul Reprezentant Militar al Franței în România, generalul de brigadă Loïc Girard a declarat că România este îndreptățită să ceară aliaților occidentali să trimită mai multe trupe și echipamente pe teritoriul său.

Într-un interviu cu redacția pentru România a Europei Libere, generalul Girard a spus; „ Un scop important al misiunii mele aici este să pregătesc dislocarea unei brigăzi întregi anul viitor. Brigada va fi dislocată temporar, pentru, poate, o lună. Ce înseamnă o brigadă? 4.000 de militari și cam o mie de vehicule.”


Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Liderii celor 32 de state membre ale NATO vor decide la summitul de săptămâna viitoare ce măsuri suplimentare vor fi luate pentru consolidarea flancului estic, în fața agresiunii Rusiei, potrivit moldova1.md.

Grupul de luptă din România a fost creat în 2022, imediat după ce Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, precizează Europa Liberă România.

Franța și-a asumat atunci rolul de stat NATO lider în România, iar pe 28 februarie 2022 a trimis primii săi militari, relocați din Africa.

De atunci, Franța a suplimentat numărul de soldați trimiși în România până la aproape 1.500. Toți au venit împreună cu mașini de luptă, tancuri și sisteme de apărare antiaeriană, iar lor li s-au alăturat, în cei peste doi ani, și militari din alte țări NATO: Luxemburg, Belgia, Polonia, Olanda.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.