NATO va construi o bază aeriană în Albania (Edi Rama)

Publicat:

NATO a decis să construiască o bază aeriană în Albania, a anunţat sâmbătă premierul Edi Rama, relatează The Associated Press, potrivit news.ro .

Consiliul Atlanticului de Nord, principalul organ de decizie politică al NATO, a hotărât să investească suma de 50 de milioane de dolari ”în modernizarea bazei aeriene din Kucove”, un oraş situat la 80 de kilometri sud de capitala Tirana, a precizat Rama pe pagina de Facebook.


Citește și : Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în centrul Elveţiei; mai mulți morți

Este vorba despre o bază aeriană veche de decenii.

Baza va deservi Albania şi va susţine de asemenea operaţiuni NATO de alimentare cu carburant în zbor, susţinere logistică, patrulare aeriană, formare şi exerciţii.

Rama a mai anunţat că autorităţile albaneze discută cu Statele Unite şi despre o ”modernizare în continuare a capacităţilor aeriene albaneze”.

Albania a aderat la NATO în 2009 şi continuă să-şi nlocuiască armamentul depăşit. Ea se află între mările Adriatică şi Ionică, la nord-vest de Grecia.

Citește și : Ministrul chinez de Externe speră ca relațiile dintre China și Australia să revină la normal în curând

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.