NAUFRAGIU pe coasta Venezuelei (FOTO)! Cel puțin 11 oameni și-au pierdut viața

Publicat:

Cel puţin 11 persoane, printre care trei copii, şi-au pierdut viaţa într-un naufragiu între Venezuela şi Trinidad şi Tobago, a informat duminică un deputat din această regiune de coastă a Venezuelei, citând un raport al poliţiei, notează AFP, potrivit agerpres.

“Au fost găsite moarte 11 persoane, dar presupunem că vaporul avea la bord 30 de pasageri, ceea ce înseamnă că ar putea fi numeroşi dispăruţi”, a declarat Robert Alcala, deputat al statului Sucre (nord-est), de unde ambarcaţiunea se presupune că a plecat.


Citește și : Pfizer și Moderna vor avea venituri de 32 miliarde de dolari din vaccinul anti-Covid doar în 2021

Un raport al poliţiei, transmis AFP de acest parlamentar, face cunoscut că o navă a marinei venezuelene a recuperat mai multe corpuri la circa 13 kilometri în largul coastelor oraşului Guiria.

Poliţia şi guvernul nu au răspuns la solicitările agenţiei France Presse pentru a confirma naufragiul. Potrivit mediilor locale, au loc în continuare căutări pentru a găsi eventuali supravieţuitori sau corpurile celor dispăruţi.

Corpurile erau legate împreună când au fost recuperate – aparent într-o încercare a victimelor de a se proteja de valuri înaintea naufragiului – şi au fost găsite într-o stare de descompunere avansată. Ele au fost duse la morga din Guiria, a precizat Robert Alcala.

Vasul a plecat la 6 decembrie din Venezuela spre Trinidad şi Tobago, unde ocupanţii săi, potrivit parlamentarului, ar fi fost reţinuţi şi trimişi înapoi, pentru imigraţie ilegală, la bordul aceleaşi nave, în cadrul măsurilor puse în aplicare pentru a limita numărul venezuelenilor care fug de criza din ţara lor.

Citește și : Emmanuel Macron se întâlneşte luni la Palatul Elysée cu Charles Michel, Ursula von der Leyen și Pedro Sanchez

“Autorităţile din Trinidad şi Tobago au comis greşeala de a expulza persoane la bordul vasului cu care veniseră”, a acuzat Robert Alcala, denunţând în plus corupţia autorităţilor venezuelene şi existenţa unor reţele de traficanţi de persoane care operează între cele două ţări.

Peste o sută de venezueleni au dispărut între 2018 şi 2019 în periculoasa traversare a Golfului Paria, potrivit parlamentarului. El a adăugat că, la 28 noiembrie, autorităţile din Trinidad şi Tobago au expulzat 160 de venezueleni acuzaţi că au pătruns ilegal în ţară pe această cale maritimă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.