NAUFRAGIU pe coastele tunisiene: 14 migranți au murit înecați!

Publicat:

Garda de coastă tunisiană a salvat marţi 139 de migranţi şi a recuperat corpurile altor 14 care au decedat din cauza naufragierii a două ambarcaţiuni în dreptul oraşului Sfax, din estul Tunisiei, transmite AFP, potrivit agerpres.

Plecaţi în cursul nopţii la bordul celor două ambarcaţiuni, migranţii, majoritatea provenind din Africa subsahariană, au fost reperaţi de unităţi ale Gărzii de coastă tunisiene. Acestea au recuperat din mare cadavrele unui număr de nouă femei, patru copii şi un bărbat.


Citeşte şi: Joe Biden LIMITEAZĂ atacurile cu drone

În pofida condiţiilor meteorologice dificile, ambarcaţiuni de multe ori supraîncărcate pleacă din nordul Africii în încercarea de a traversa Mediterana Centrală, ruta migratorie cea mai periculoasă din lume pentru candidaţii la exil către Europa.

Între 1 ianuarie şi 21 februarie, 3.800 de migranţi au ajuns în mod clandestin în Italia pe mare, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR), dintre care 1.000 via Tunisia, iar 2.500 via Libia.

Citeşte şi: Un miliardar israelian reintră pe lista neagră a americanilor

Numai anul trecut, în Italia au debarcat 12.000 de tunisieni, care sunt totuşi cei mai numeroşi migranţi sosiţi în mod clandestin în ţara europeană.

În luna februarie, 22 de migranţi de diferite naţionalităţi africane plecaţi din Sidi Mansour (est), nu departe de Sfax, au fost daţi dispăruţi, iar au fost 25 salvaţi de Garda de coastă tunisiană, la 100 de kilometri nord-vest de insula italiană Lampedusa. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.