X

NAUFRAGIU pe un lac din Turcia! 60 de oameni sunt dați dispăruți

Aproximativ 60 de migranţi sunt daţi dispăruţi după ce o barcă s-a răsturnat pe Lacul Van din sud-estul Turciei, a anunţat miercuri ministrul de interne al ţării Suleyman Soylu, citat de dpa, potrivit agerpres.

Şase cadavre au fost recuperate din lac după incidentul ce a avut loc sâmbătă noapte, a declarat Soylu reporterilor în oraşul Van, adăugând că se crede că barca transporta “55 până la 60 de imigranţi ilegali”.

Citește și: NATO aprobă planul de apărare pentru Polonia și țările baltice

Lacul Van este aproape de graniţa cu Iranul şi se află pe o rută folosită de solicitanţi de azil şi migranţi, în special din Afganistan, ca poartă de intrare în Turcia în speranţa de a ajunge în Europa.

Identitatea victimelor nu a fost imediat clară. Soylu a spus că eforturi de căutare şi salvare erau încă în curs de desfăşurare şi a adăugat că 11 persoane au fost reţinute până acum în legătură cu incidentul.

În decembrie, şapte persoane au murit şi 64 au fost salvate după ce o altă barcă transportând migranţi s-a răsturnat pe Lacul Van. Barca transporta migranţi din Pakistan, Bangladesh şi Afganistan.

Turcia găzduieşte aproape 4 milioane de refugiaţi, inclusiv 3,6 milioane din Siria vecină sfâşiată de război.

Citește și: Facebook interzice o grupare violentă de extremă dreapta

Ankara a blocat refugiaţii să ajungă în Uniunea Europeană în schimbul unui ajutor de miliarde de euro în cadrul unui acord în 2016.

În februarie, Turcia a anunţat că nu va mai opri miile de migranţi din încercarea de a ajunge în Europa şi mii de persoane s-au adunat la frontiera terestră cu Grecia.

Deplasarea migranţilor a fost oprită de izbucnirea pandemiei de coronavirus. 

Tags: Lacul VanmigrantiSuleyman Soyluturcia
Categorii: Știrile zilei