Nava cargo Grande America, scufundată în largul Franţei, transporta materiale periculoase, anunţă autorităţile franceze

Publicat:

Nava cargo Grande America, scufundată marţi în largul coastelor franceze, transporta materiale periculoase, au anunţat miercuri autorităţile franceze citate de AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

În 45 din cele 365 de containere aflate la bordul navei înregistrate în Italia se aflau materiale periculoase, a menţionat Prefectura Atlanticului. Nava transporta de asemenea 2200 tone de combustibil.


Citește și : SUA: Manafort, fostul director de campanie al lui Trump, condamnat la 43 de luni de închisoare

Prefectul Jean Louis Lozier a precizat că armatorul navei a fost notificat să “pună capăt pericolului pentru navigaţie şi mediul marin reprezentat de containere şi alte elemente în derivă”, precum şi să “trateze eventualele poluări maritime”.

Marţi, ministrul francez pentru tranziţie ecologică Francois Rugy a explicat că trebuie să se afle exact care era încărcătura navei pentru a stabili “dacă trebuie mobilizate mijloace submarine antipoluare”.

Nava, care se deplasa de la Hamburg, Germania, spre Casablanca, în Maroc, a luat foc duminică seara, la circa 263 de kilometri sud-vest de coastele bretone.

Citește și : Scrisoare trimisă de o fetiță din Londra lui Donald Tusk, virală pe internet

Cei 26 de membri de echipaj şi un pasager aflaţi la bord au fost nevoiţi să abandoneze nava la primele ore ale zilei de luni, fiind preluaţi în cele din urmă de un vas britanic, în urma unei operaţiuni de opt ore în condiţii “înfiorătoare”, date fiind condiţiile meteo.

Nava cargo, încă în flăcări, s-a scufundat marţi la ora 14.26 GMT, la 333 km de coastele franceze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.