Nava Diciotti: Discuţiile de la Bruxelles s-au încheiat fără rezultat;Italia acuză UE de ‘ipocrizie’

Publicat:

Discuţiile desfăşurate vineri la Bruxelles pe tema unei redistribuiri a migranţilor clandestini între statele UE s-au încheiat fără niciun rezultat, au anunţat surse din Ministerul de Interne italian, în timp ce premierul italian Giuseppe Conte i-a acuzat pe partenerii europeni de ‘ipocrizie’ şi a avertizat că Italia ‘va acţiona în consecinţă’, relatează agenţiile EFE, dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Aceste discuţii la care au participat reprezentanţi din 12 state membre ale UE au fost convocate după ce ministrul italian de interne Matteo Salvini a interzis navei Diciotti, aparţinând pazei de coastă italiene, să debarce în Italia migranţii aflaţi la bordul acestei ambarcaţiuni, el cerând ca aceşti migranţi să fie preluaţi de alte state din UE şi a acceptat debarcarea numai a 19 minori din cei circa 170 de migranţi aflaţi la bordul navei ancorate de la începutul săptămânii în portul Catania.


Citește și : Angela Merkel va efectua săptămâna viitoare un turneu în trei ţări din Africa de Vest

Întâlnirea de la Bruxelles a avut ca scop rezolvarea cazului migranţilor de pe nava Diciotti şi găsirea de soluţii pe termen lung în problema migraţiei, la reuniune fiind reprezentate Austria, Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia şi Spania.

‘Este a nu ştiu câta dovadă că Uniunea Europeană nu există. Niciun stat membru nu a vrut să semneze un comunicat, mai ales că nu există bazele pentru un acord care să definească o nouă linie roşie privind salvarea, debarcarea şi redistribuirea migranţilor’, a declarat agenţiei EFE o sursă din Ministerul de Interne italian, criticând faptul că statele UE nu au găsit nicio soluţie concretă pentru preluarea migranţilor de pe acea navă, majoritatea eritreeni.

‘Dat fiind că în ultimii ani Italia a primit 700.000 de cetăţeni străini, poziţia Ministerului de Interne nu se schimbă. De pe nava Diciotti nu coboară nimeni. În această chestiune guvernul este unit’, a completat aceeaşi sursă.

Premierul italian Giuseppe Conte a reacţionat printr-o postare pe Facebook în care a acuzat Uniunea Europeană de ‘ipocrizie’, întrucât, în opinia sa, nu ar fi dat dovadă de solidaritate şi responsabilitate. El a mai scris în aceeaşi postare că Italia ‘va acţiona în consecinţă … în ceea ce priveşte toate chestiunile care ţin de Europa’.

Citește și : Vladimir Putin asigură republicile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia de sprijinul rusesc

Pe de altă parte, biroul de presă al ministrului Salvini a anunţat că acesta va avea pe 28 august o întâlnire cu premierul ungar Viktor Orban. Într-un interviu acordat anterior cotidianului Corriere della Sera, Salvini a spus că doreşte să discute cu Orban şi cu alţi lideri europeni despre modalităţile de a opri migraţia clandestină către Europa.

Potrivit europarlamentarei italiene membre a Partidului Democrat (PD – de opoziţie) Michela Giuffrida, circa 120 din cei aproximativ 150 de migranţi aflaţi în prezent la bordul navei Diciotti au intrat în greva foamei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.