Nava militară spaniolă trimisă spre Lampedusa va prelua 15 migranţi de pe vasul Open Arms (vicepremier)

Publicat:

Guvernul spaniol a confirmat joi că nava militară trimisă spre Lampedusa îşi continuă deplasarea spre insula italiană, de unde va prelua 15 migranţi salvaţi de vasul umanitar spaniol Open Arms, transmite AFP, potrivit agerpres.

Guvernul spaniol a trimis marţi nava militară Audaz pentru a-i prelua pe toţi migranţii de la bord, în urma refuzului Italiei de a le permite debarcarea. După câteva ore, justiţia italiană a dispus debarcarea migranţilor pe insulă, făcând misiunea navei militare incertă.


Citește și : Mexicul este îngrijorat de prelungirea detenţiei pentru copiii migranţi în SUA

Madridul a decis în cele din urmă să-i aducă în Spania cu Audaz pe migranţii pe care se angajase să-i primească.

‘Era mai util şi mai eficient ca nava să-şi termine călătoria şi să ne aducă cota (de migranţi) care ne revine’ în baza acordului de repartizare a migranţilor de pe Open Arms între câteva state europene, a declarat vicepremierul Carmen Calvo, precizând că Spania urmează să primească 15 persoane.

‘Nu ştim dacă vreo altă ţară s-ar putea alătura acestei repartizări în ultimul moment, dar, în principiu, cota noastră era de 15 şi acesta este numărul (de migranţi) pe care îl vom aduce în ţară’, a menţionat ea.

Vicepremierul a mai afirmat că ‘Ministerul Apărării a declarat de la început că este mai sigur să se efectueze transferul pe mare decât pe calea aerului’. ‘Este mult mai sigur şi mai facil pentru forţele noastre armate’, a adăugat Carmen Calvo.

ONG-ul Proactiva Open Arms ceruse guvernului să închirieze un avion pentru aducerea migranţilor în Spania.

Citește și : Dezastrele naturale din China au afectat peste 70 de milioane de oameni

Din cei 147 de migranţi aflaţi pe nava Open Arms joia trecută, marţi seară, când a avut loc debarcarea, mai erau în jur de 80, care au fost transferaţi într-un centru de primire din Lampedusa.

Franţa a promis că va găzdui 40 dintre ei, iar Portugalia 10, în cadrul acordului de repartizare la care vor mai lua parte Luxemburg şi Germania.

România şi-a oferit iniţial participarea, dar aceasta nu a mai fost în cele din urmă necesară, oferta celorlalte cinci state fiind suficientă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.