X

Nava Ocean Viking, blocată încă în Mediterana cu 234 de migranţi la bord, cere ‘evacuarea sanitară urgentă’ a trei persoane

Ocean Viking, ultima dintre cele patru nave umanitare blocată încă în Mediterana cu 234 de migranţi la bord, a cerut joi “evacuarea sanitară urgentă” a trei persoane, a anunţat ONG-ul SOS Mediterrranee care închiriază nava, informează AFP, potrivit agerpres

Aceste persoane sunt “într-o stare de sănătate gravă şi au nevoie de tratament spitalicesc”, a detaliat o purtătoare de cuvânt a ONG-ului.

Citește și : Un general israelian face publice informaţii despre programul de drone înarmate

“Unul dintre pacienţi este instabil şi nu reacţionează la îngrijirile acordate la bord de pe 27 octombrie. Ceilalţi doi au suferit răni în Libia care, din cauza întârzierii mari în acordarea de tratament, riscă acum să aibă consecinţe negative pe termen lung”, a adăugat ea.

SOS Mediterranee şi-a trimis cererea către autorităţile franceze via Centrele Regionale Operaţionale de Supraveghere şi Salvare (CROSS) şi “a fost luată în considerare”, susţine ONG-ul al cărei sediul este la Marsilia.

Contactată de AFP, prefectura maritimă pentru Mediterana nu a dorit să comunice asupra acestui dosar.

În plus, nava “nu a obţinut nici până acum instrucţiuni care să desemneze un port din Franţa pentru a-i debarca pe cei salvaţi” din Mediterana centrală, între Libia şi Italia, pe cea mai periculoasă din lume rută a migraţiei.

Citește și : Următorul summit al NATO se va axa pe cheltuielile militare şi pe sprijinul pentru Ucraina

Ocean Viking a urcat în largul coastelor corsicane şi se află în prezent, potrivit site-ului Marine Traffic, în largul Algeriei.

Miercuri, tensiunea a crescut şi mai mult între Franţa şi Italia în legătură cu Ocean Viking, ultima dintre cele patru nave umanitare blocate în Mediterana, Parisul denunţând refuzul “inacceptabil” al Romei de a lăsa nava să acosteze, iar Bruxellesul cerând debarcarea imediată a tuturor migranţilor.

Tags: libiamigrantiOcean VikingSOS Mediterrranee
Categorii: Diaspora