Nava ONG-ului spaniol Proactiva Open Arms cu 60 de migranţi la bord a ajuns în Barcelona

Publicat:

Nava ONG-ului spaniol Proactiva Open Arms, cu 60 de migranţi la bord salvaţi în largul Libiei, a sosit miercuri în portul din Barcelona, după ce autorităţile italiene au refuzat acostarea sa, relatează AFP, conform agerpres.

Nava Open Arms a acostat în Spania la două săptămâni şi jumătate după sosirea navei Aquarius cu 630 de migranţi în portul din Valencia pe 17 iunie, după ce timp de o săptămână s-a aflat în centrul tensiunilor din Europa asupra politicii migratorii.


Citește și : Gafă de zile mari comisă de Theresa May : Plecăm din Marea Britanie

După o călătorie de patru zile pe Marea Mediterană, cei 60 de migranţi – 50 de bărbaţi, 5 femei şi 5 minori, dintre care 3 neînsoţiţi – vor fi examinaţi la bord de trei echipe ale Crucii Roşii, a declarat un oficial catalan. Ei vor fi apoi coborâţi de pe navă şi identificaţi de autorităţi înainte de a fi transferaţi în centre de primire.

După ce a primit nava Aquarius la jumătatea lunii iunie, noul guvern socialist spaniol condus de Pedro Sanchez a acceptat să deschidă portul din Barcelona pentru migranţii de pe nava organizaţiei Proactiva Open Arms, după ce autorităţile italiene au refuzat primirea acestora.

Citește și : Macron îndeamnă Africa şi Europa să găsească „soluţii win-win” în problema migranţilor

Săptămâna trecută, nava ONG-ului german Lifeline a acostat în Malta cu 233 de migranţi la bord după o călătorie de o săptămână.

După săptămâni de tensiuni, liderii statelor UE au ajuns vinerea trecută la un compromis care propune crearea unor “platforme de debarcare” pentru migranţi în afara Uniunii Europene pentru a descuraja astfel traversarea Mediteranei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.