Nava ‘Sevastopol’ reţinută în portul sud-coreean Busan: Ambasadorul Coreei de Sud la Moscova, convocat la MAE rus

Publicat:

Ambasadorul Coreei de Sud la Moscova a fost convocat luni la Ministerul de Externe rus, unde i s-a cerut ca Seulul să elibereze imediat nava rusă de transport ‘Sevastopol’, reţinută în weekend în unul din porturile sud-coreene, sub suspiciunea de a fi încălcat sancţiunile internaţionale împotriva Coreei de Nord, relatează dpa şi Interfax, potrivit Agerpres.

Operatorul navei, Gudzon Shipping Company (cu sediul în Vladivostok/Extremul Orient rus), fusese sancţionat în urmă cu două luni de către SUA pentru comerţ ilegal cu produse petroliere cu Coreea de Nord.


Citește și : Ucraina va construi o bază militară în nordul Mării Negre, pentru contracararea Rusiei

Nava ‘Sevastopol’ a fost reţinută sâmbătă în portul sud-coreean Busan, a indicat Ministerul de Externe rus într-un comunicat ce a calificat reţinerea vasului rusesc drept o acţiune ‘ilegală’.

‘Partea rusă a cerut ca autorităţile Coreei de Sud să ridice interdicţia faţă de nava rusă, pentru ca aceasta să poată părăsi portul’ sud-coreean, subliniază comunicatul.

Rusia şi China, care au frontieră comună cu Coreea de Nord, au relaţii relaţii relativ strânse cu regimul de la Phenian, aflat sub incidenţa mai multor serii de sancţiuni ca urmare a testelor nucleare şi cu rachete balistice.

Citește și : Somalia: Atac sinucigaş împotriva unui convoi blindat al forţelor Uniunii Europene

SUA au acuzat în repetate rânduri Federaţia Rusă de încălcarea sancţiunilor ONU împotriva Coreei de Nord. ‘Şi nu este vorba de cazuri izolate, ci de încălcări sistematice’, afirmase recent ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Nikki Haley.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.