Nava umanitară Sea-Watch 3 şi-a schimbat pavilionul din olandez în german

Publicat:

Nava umanitară Sea-Watch 3, care a fost sechestrată în Italia începând din luna iulie pentru încălcarea legilor privind migranţii, şi-a schimbat pavilionul din cel olandez în cel german, a anunţat organizaţia umanitară germană Sea-Watch, transmite dpa, potrivit agerpres.

Sea-Watch a menţionat într-o declaraţie că decizia este urmare a ”poziţiei cu încăpăţânare necooperante” a autorităţilor olandeze. Organizaţia umanitară a explicat că a contactat Olanda întotdeauna după o operaţiune de salvare, dar nu a primit vreun sprijin de la autorităţile olandeze de câte ori a întâmpinat probleme.


Citește și : Pelosi cere OFICIAL redactarea actului actul de acuzare împotriva lui Trump

De asemenea, organizaţia a acuzat Ministerul Transporturilor olandez pentru introducerea unei legislaţii ”ad hoc” contra Sea-Watch 3, făcând ”mai dificilă şi mai costisitoare” înregistrarea activelor ONG-ului în Olanda.

În prezent, nava Sea-Watch 3 este blocată în portul sicilian Licata.

Autorităţile italiene au sechestrat vasul după un incident pe insula Lampedusa, în care căpitanul navei, Carola Rackete, a forţat intrarea în port pentru a debarca 40 de migranţi ce fuseseră salvaţi.

Citește și : Navă atacată de piraţi, în largul Nigeriei. 19 marinari au fost răpiți

La sosirea în portul Lampedusa, Carola Rackete a fost plasată în arest la domiciliu, dar a fost eliberată după câteva zile.

”Sperăm să revenim curând pe mare, sub pavilion german, pentru a salva vieţile celor aflaţi în pericol de a muri pe mare sau ale celor forţaţi să se întoarcă în Libia şi denunţăm consecinţele letale ale actualei politici europene privind migraţia”, a subliniat organizaţia umanitară Sea-Watch.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.