X

Nava umanitară Sea-Watch 3 şi-a schimbat pavilionul din olandez în german

Nava umanitară Sea-Watch 3, care a fost sechestrată în Italia începând din luna iulie pentru încălcarea legilor privind migranţii, şi-a schimbat pavilionul din cel olandez în cel german, a anunţat organizaţia umanitară germană Sea-Watch, transmite dpa, potrivit agerpres.

Sea-Watch a menţionat într-o declaraţie că decizia este urmare a ”poziţiei cu încăpăţânare necooperante” a autorităţilor olandeze. Organizaţia umanitară a explicat că a contactat Olanda întotdeauna după o operaţiune de salvare, dar nu a primit vreun sprijin de la autorităţile olandeze de câte ori a întâmpinat probleme.

Citește și : Pelosi cere OFICIAL redactarea actului actul de acuzare împotriva lui Trump

De asemenea, organizaţia a acuzat Ministerul Transporturilor olandez pentru introducerea unei legislaţii ”ad hoc” contra Sea-Watch 3, făcând ”mai dificilă şi mai costisitoare” înregistrarea activelor ONG-ului în Olanda.

În prezent, nava Sea-Watch 3 este blocată în portul sicilian Licata.

Autorităţile italiene au sechestrat vasul după un incident pe insula Lampedusa, în care căpitanul navei, Carola Rackete, a forţat intrarea în port pentru a debarca 40 de migranţi ce fuseseră salvaţi.

Citește și : Navă atacată de piraţi, în largul Nigeriei. 19 marinari au fost răpiți

La sosirea în portul Lampedusa, Carola Rackete a fost plasată în arest la domiciliu, dar a fost eliberată după câteva zile.

”Sperăm să revenim curând pe mare, sub pavilion german, pentru a salva vieţile celor aflaţi în pericol de a muri pe mare sau ale celor forţaţi să se întoarcă în Libia şi denunţăm consecinţele letale ale actualei politici europene privind migraţia”, a subliniat organizaţia umanitară Sea-Watch.

Tags: Carola RacketeitaliaLampedusaLicataolandasalvareSea Watch 3
Categorii: Diaspora