Navalnîi anunţă la externarea din spital că va avea nevoie de multă recuperare

Publicat:

Opozantul rus Alexei Navalnîi, externat miercuri de la clinica Charite din Berlin, unde a fost tratat după o presupusă otrăvire cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, a anunţat că va avea nevoie de multă recuperare, informează AFP, potrivit agerpres.

“Planul rămâne simplu: să merg la un kinetoterapeut în fiecare zi. Poate la un centru de reeducare. Să stau într-un picior. Să îmi recapăt controlul complet al degetelor. Să îmi ţin echilibrul”, a scris Navalnîi pe Instagram, într-un mesaj însoţit de o fotografie cu el stând pe o bancă, într-un parc.


Citește și : Madridul este tot mai aproape de LOCKDOWN

“Au apărut tot felul de lucruri amuzante. De exemplu, nu pot arunca o minge cu mâna stângă. Pot să o prind, dar nu şi să o arunc. Creierul nu vrea pur şi simplu să facă această mişcare. Sau să scriu de mână”, a adăugat liderul opoziţiei din Rusia.

Navalnîi nu a precizat unde va efectua recuperarea. El a mărturisit că a fost “groaznic de tulburat” când medicii germani l-au aşezat prima dată în faţa unei oglinzi, după ce stătuse la reanimare 24 de zile, dintre care 16 în comă. “Dar medicii au continuat să-şi înfăptuiască minunile. Am lucrat cu un fizioterapeut, am mâncat, am încercat să dorm mai mult (asta este încă cea mai mare problemă”, a mai dezvăluit el.

Într-un alt mesaj în reţelele sociale, Navalnîi şi-a manifestat bucuria: “A sosit ziua – ura! După 32 de zile, medicii au decis că pentru continuarea refacerii nu este nevoie de îngrijiri în spital, ci de o normalizare a vieţii”. Conform spuselor sale, medicii i-au recomandat să îşi petreacă timpul cu familia, să scrie în reţelele sociale şi să joace jocuri video.

Citește și : Papa Francisc îi critică pe cei care ascultă mai mult de companiile farmaceutice decât de personalul sanitar

După ce s-a îmbolnăvit grav în 20 august, în Siberia, Navalnîi a fost transportat la Berlin, unde a rămas internat până miercuri. Trei laboratoare europene au confirmat că a fost vorba de o intoxicare cu Noviciok, substanţă creată de specialiştii sovietici în scopuri militare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.