X

Navalnîi crede că a fost atacat deoarece este o ameninţare înaintea scrutinului prezidenţial din Rusia

Disidentul rus Aleksei Navalnîi crede că a fost atacat cu o substanţă neurotoxică de agenţi ai servciilor secrete ruse deoarece Administraţia de la Moscova îl consideră o ameninţare în perspectiva scrutinului prezidenţial programat în Rusia în 2021 , potrivit mediafax.

“Au înţeles că sunt mari probleme care îi ameninţă înaintea alegerilor pentru desemnarea membrilor Dumei de Stat”, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, afirmă Aleksei Navalnîi într-un interviu acordat unui blogger, conform agenţiei Reuters.

Citește și : Atentat TERORIST în Siria! Sunt zeci de morţi şi răniţi (VIDEO)!

Aleksei Navalnîi nu ştie cum a fost otrăvit un o substanţă neurotoxică din gama Novicioc, dar crede că a atins un obiect pe care era substanţa chimică de uz militar. Liderul opoziţiei ruse afirmă că recuperarea sa va mai dura cel puţin două luni.

Aleksei Navalnîi a fost internat 32 de zile în Clinica universitară Charité din Berlin, dintre care 22 de zile s-a aflat la terapie intensivă. Disidentul rus a fost externat acum două săptămâni. Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău în timpul unui zbor intern, în Rusia, pe 20 august. Liderul opoziţiei ruse a fost transferat în comă în Germania. Medicii germani au stabilit că disidentul rus a fost atacat cu o substanţă neurotoxică din gama Noviciok. Rusia a negat orice implicare în presupusul atac şi a cerut dovezi că disidentul ar fi fost otrăvit.

Rusia urmează să organizeze alegeri legislative în septembrie 2021.

Vezi și : Eurodeputaţii cer decizii clare pentru o redresare economică rapidă

Tags: berlingermaniaNavalnîiNoviciocrusiaVladimir Putin
Categorii: Diaspora