X

Navalnîi spune de ce a fost săltat iar de poliţiştii ruşi

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a anunţat luni că a fost convocat de autorităţi pentru a fi interogat în legătură cu suspiciunile că a atacat poliţişti în timpul unui protest anti-Kremlin care a avut loc la sfârşitul lui ianuarie, relatează Reuters, potrivit agerpres.

La 28 ianuarie, circa 1500 de oameni au ieşit în stradă la Moscova şi alte câteva sute în alte oraşe din Rusia într-un protest organizat de Navalnîi pentru a susţine boicotarea alegerilor prezidenţiale din martie.

Citeşte şi: Rusia îşi intensifică bombardamentele în Siria

Preşedintele Vladimir Putin este de aşteptat să fie reales cu acest prilej, însă Navalnîi afirmă că i s-a interzis în mod ilegal să candideze din cauza unei condamnări la închisoare cu suspendare pentru acuzaţii pe care le denunţă drept “fabricate”. Atunci, poliţia l-a ridicat pe liderul opoziţiei chiar în timpul manifestaţiei de la Moscova, reţinându-l pentru câteva ore fără a i se aducă acuzaţii şi eliberându-l cu “promisiunea” unei viitoare chemări la tribunal.

Opozantul a precizat luni în social media că a primit două citaţii la interogatoriu. Navalnîi neagă că ar fi atacat poliţişti şi a postat un link către o înregistrare video în care se vede cum încearcă să rămână în picioare în timp ce mai mulţi poliţişti îl trag spre un autobuz.

Ignorat de mass-media naţionale, Aleksei Navalnîi este foarte prezent pe reţelele sociale, unde anchetele sale asupra corupţiei elitelor politice sunt intens distribuite.

Vezi şi: Pilotul rus, doborât în Siria, s-a sinucis detonând o grenadă, înconjurat de rebeli – VIDEO

Tags: alegeriAleksei NavalnîikremlinpolitistirusiaVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei