X

Navalnîi, trimis din nou la izolare după ce a criticat mobilizarea parţială a rezerviştilor

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, a fost trimis din nou la izolare după ce a criticat mobilizarea parţială a rezerviştilor de către preşedintele Vladimir Putin pentru a lupta în Ucraina, informează dpa, potrivit agerpres.

Este a cincea omară când Navalnîi este trimis în celula de izolare a închisorii, de data aceasta pentru 12 zile. Abia recent terminase 15 zile de izolare.

Citește și : Ucraina critică Iranul pentru livrări de arme către Rusia

“Ceea ce am spus despre mobilizare nu a fost pe plac, aşa ca tu, Navalnîi, vei primi 12 zile!”, a declarat vineri liderul opoziţiei ruse în timpul unei audieri, potrivit publicaţiei independente Mediazona.

Într-o audiere care a avut loc miercuri, Navalnîi (46 de ani) l-a acuzat pe Vladimir Putin că aruncă vieţile a nenumărate persoane în “maşina de tocat carne” în dorinţa sa zeloasă de a continua “războiul ilegal” din Ucraina.

Aleksei Navalnîi se află în prezent în Colonia penală 6 din Melehovo, la aproximativ 260 de kilometri nord-est de Moscova, în condiţii de detenţie deosebit de dure. El este închis din 2021.

Citește și : Polonia NU va adăposti ruşi care încearcă să fugă de mobilizarea parţială din ţara lor

 

Tags: Aleksei NavalnîirazboiucrainaVladimir Putin
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina