X

Navalnîi, ucis printr-o veche tehnică KGB: “A primit un pumn în inimă!”

Navalnîi, ucis printr-o veche tehnică KGB: “A primit un pumn în inimă!”

Este posibil ca Aleksei Navalnîi să fi fost ucis cu un pumn în inimă, o tehnică predată cândva agenților forțelor speciale KGB, după ce a fost expus gerului timp de mai multe ore.

Vladimir Osecikin, fondatorul grupului pentru drepturile omului Gulagu.net, a declarat pentru “The Times” că vânătăile găsite pe corpul liderului opoziției sunt compatibile cu tehnica “pumnului unic”, citând o sursă care lucrează în colonia penală arctică, unde Navalnîi a murit vineri, transmite stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina – Stiripesurse.md

Înainte de moartea sa Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a fost forțat să petreacă mai mult de două ore și jumătate într-un spațiu izolat în aer liber, unde temperatura ar putea scădea la -27, a spus Osecikin. În mod normal deținuții nu sunt ținuți în aer liber mai mult de o oră, iar o mare parte din acest timp este petrecut în aer liber.

Navalnîi, ucis printr-o veche tehnică KGB: “A primit un pumn în inimă!”

Cealaltă ipoteză formulată de grupurile investigative independente ruse, care arată cu degetul către FSB, este suspiciunea unei noi otrăviri a lui Navalnîi. Sprijinind ipoteza – din cauza unei serii întregi de indicii și inconsecvențe, pe care “La Stampa” le-a relatat și le-a reconstruit în ultimele zile – a fost Aleksander Polupan, un medic de reanimare, care cunoaște mai bine decât oricine povestea primei otrăviri a lui Navalnîi, care a avut loc în august 2020 în Siberia.

În schimb, potrivit “Novaia Gazeta”, corpul lui Navalnîi prezenta vânătăi care “sugerează că a fost ținut la pământ în timpul unor convulsii puternice și apoi a fost supus compresiilor toracice”, susțin mai mulți martori locali din Salekhard, orășelul de lângă colonia penală Ik-3, terifiantul “Lup polar”, unde era închis disidentul cel mai temut de Putin. Printre ei, și o sursă de la serviciul de ambulanță.

Tags: Aleksei NavalnîiKGBVladimir Osecikin
Externe