Nave ruseşti adună informaţii în Marea Nordului pentru posibile acte de sabotaj

Publicat:

Zeci de nave ruseşti au patrulat în ultimele luni în Marea Nordului pentru a aduna informaţii despre parcuri eoliene, gazoducte şi cabluri de electricitate în vederea unor posibile acte de sabotaj, potrivit unei investigaţii comune a televiziunilor publice nordice, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Războiul din umbră”, un reportaj care are premiera în această seară, dar al cărui conţinut este prezentat în avanpremieră de către televiziunile respective pe site-urile lor, susţine că a descoperit cel puţin 50 de nave ruseşti, aparent nave de pescuit sau de cercetare, care au făcut deplasări “suspecte” în zone unde există infrastructură critică.


Citeşte şi: SUA acuză naţionalişti afro-americani că acţionează în numele Rusiei – Black News

Comunicaţiile radio interceptate sugerează că acestea sunt nave “fantomă” care îşi dezactivează dispozitivele de localizare pentru a nu dezvălui unde se află.

Experţi în spionaj din ţările nordice, consultaţi pentru reportaj, susţin că navele fac parte dintr-un presupus program militar rusesc de realizare a unor acte de sabotaj în cazul în care războiul din Ucraina se extinde la mai multe ţări.

Reportajul, care va fi prezentat miercuri seara, se axează pe un caz, cel al navei “Amiral Vladimirski”, o navă rusă de cercetare marină, dar care, potrivit surselor televiziunii publice daneze DR, este folosită de asemenea pentru activităţi de informaţii.

Citeşte şi: 11 pescari indonezieni au rămas blocaţi pe o insulă pustie – Black News

Această navă s-a deplasat incognito timp de o lună în Marea Baltică şi în Marea Nordului şi s-a oprit de mai multe ori în zone cu parcuri eoliene, în timp ce trimitea mesaje radio către o bază militară rusă, conform investigaţiei.

Când nava se afla în strâmtoarea Kattegat (care separă Marea Nordului de Marea Baltică), un reporter al televiziunii s-a apropiat de ea cu o barcă şi a fost întâmpinat de o persoană mascată care aparent avea o puşcă de asalt.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.