Navele americane au trecut iar prin strâmtoarea Taiwan

Publicat:

Nave ale Forţelor navale ale SUA au trecut miercuri, pentru a treia oară în acest an, prin strâmtoarea Taiwan, care separă China continentală de insula revendicată de Beijing, relatează AFP, potrivit agerpres.

Locotenentul Rachel McMarr, purtător de cuvânt al flotei americane în Pacific, a declarat că distrugătorul USS Stockdale şi petrolierul pentru alimentare USNS Pecos au trecut prin strâmtoare cu prilejul unei deplasări de “rutină”.


Citeşte şi: Poroşenko cere NATO să trimită nave de război în Marea Azov

“Forţele navale americane vor continua să trimită avioane, să navigheze şi să opereze peste tot unde acest lucru este permis de legile internaţionale”, au anunţat acestea într-un comunicat.

China consideră Taiwanul parte integrantă din teritoriul său, chiar dacă insula este condusă de un regim rival din 1949, de la sfârşitul războiului civil chinez.

Beijingul a transmis Washingtonului “viile sale preocupări” după trecerea prin strâmtoare, la 22 octombrie, a două nave de război americane, considerând manevra un afront la adresa suveranităţii sale.

Citeşte şi: 10.000 de persoane evacuate în Koln! Geniştii au dezamorsat o bombă neexplodată

“Chestiunea Taiwanului priveşte suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei. Este dosarul cel mai important şi mai sensibil în relaţiile sino-americane”, a reacţionat cu acel prilej Ministerul chinez al Afacerilor Externe.

Un responsabil american a declarat pentru AFP că nave chineze şi-au manifestat “prezenţa” miercuri, dar că schimburile între cele două forţe navale au fost “sigure şi profesionale”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

DJ Barbara Butch, care a participat la ceremonia de deschidere a JO, a depus plângere împotriva hărţuirii cibernetice

DJ Barbara Butch, care a participat la ceremonia de deschidere a JO, a depus plângere împotriva hărţuirii cibernetice DJ Barbara Butch, care a participat la...

Lady Gaga l-a prezentat pe logodnicul ei premierului francez Gabriel Attal în tribunele de la Arena La Défense

Lady Gaga l-a prezentat pe logodnicul ei premierului francez Gabriel Attal în tribunele de la Arena La Défense Premierul demisionar Gabriel Attal a întâlnit-o duminică,...

OMS vrea să dezvolte vaccinuri împotriva gripei aviare pe bază de ARNm în ţări cu venituri mici şi medii

OMS vrea să dezvolte vaccinuri împotriva gripei aviare pe bază de ARNm în ţări cu venituri mici şi medii Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a...

O mostră de sol de pe Lună, în centrul atenţiei la o expoziţie din Bangkok

O mostră de sol de pe Lună, în centrul atenţiei la o expoziţie din Bangkok O mostră de sol de pe Lună s-a aflat în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.